Több tucat diákot rúghatnak ki egy balatonfüredi középiskolából füvezésért

Múlt héten hatalmas razziát tartott a rendőrség több tucat balatonfüredi középiskolás otthonában. A rendőrök drogot kerestek a gyerekeknél, akiket később előállítottak, majd vér- illetve vizeletmintát vettek tőlük.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-19 13:09

Sajnos egyre több fiatal nyúl drogokhoz, Balatonfüreden emiatt gimnazistákat rúghatnak ki az iskolából.

A házkutatásra a szülők adtak magyarázatot egy Index interjúban, akik elmondták, hogy a történet pár hónapja kezdődött, amikor a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola kézilabda játékosainak feléről kiderült, hogy füvezik. (A portál hozzáteszi, hogy a kézilabda csapat elmondása szerint csak egy gyerek szívott marihuánát.) Az ügy akkor nem kavart nagy port, az érintett játékosokat kirakták az iskolai csapatból, de komolyabb következménnyel nem kellett számolniuk. Ami viszont ezután történt, rendkívül szokatlannak bizonyult a kisváros életében.

Először tehát a rendőrség szállt rá ezekre a diákokra, ezt követően pedig az iskola igazgatója is sorra behívatta őket, majd egyesével ultimátumot intézett hozzájuk, miszerint ha két héten belül nem találnak új iskolát, úgy fegyelmi eljárással kirúgják őket.

Az ügyben érintett iskolások szülei érthető módon felháborodtak, többen érthetetlennek tartották, hogyan döntenek egy ilyen horderejű ügyben a bevonásuk nélkül, míg mások feltették a költői kérdést, hogy mégis hova vihetnék a gyereküket két héttel a vakáció kezdete előtt.

Az igazgatónő nem csak a szülőkkel tagadta meg a párbeszédet, de még Balatonfüred polgármesterével sem volt hajlandó tárgyalni a diákok ügyében. Boka István polgármester azt mondta, hogy még nem ásta bele magát annyira az ügybe, hogy nyilatkozni tudjon, de szerinte nem lehet a gyerekeket fegyelmi eljárás nélkül azonnal kirúgni az iskolából. Hozzátette, hogy régen a gyerekek stikában cigiztek, volt, hogy ittak, ma füveznek, és ez mégiscsak egy bocsánatos dolog, nem lenne szabad emiatt gyerekek életét tönkretenni. Az ügynek még biztosan lesz folytatása, mert a családtagokkal együtt akár több száz érintettje is lehet a történetnek.

Mai nap hírei

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu4 órája

Kilenc beteg hunyt el, kilencszáz felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu7 órája

Hat évtized, hat Ford Bronco generáció: az ikonikus pickup története 1965-től 2021-ig

igenyesferfi.hu8 órája

Bizonyíték: Fidesz-bértüntetők tüntettek Pikó András ellen

ferencjozsef.ezalenyeg.hu10 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu10 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu10 órája

Harry herceg új frizurára váltott

joy.hu12 órája

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München hosszabbításban 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája