Több tízmilliárdos mínuszban van a nyugdíjkassza, a nyugdíjak képtelenek lépést tartani az inflációval

Startlap - Startlap
Több év egyensúlyi időszak után felborult a nyugdíjkassza mérlege, pedig a költségvetés egyre több támogatást utal. A 13. havi nyugdíj óriási terhet jelent, és hiába érkezik novemberben újabb korrekció, a drágulás folyamatosan fokozódik. Esti hírösszefoglaló.

Több tízmilliárdos mínuszban van a nyugdíjkassza, a nyugdíjak képtelenek lépést tartani az inflációval

A minimális nyugdíj összege közel 15 éve változatlanul mindösszesen 28500 ezer forint, nyugdíjasok tízezreinek az ellátása a havi 40 ezer forintot sem éri el. A Pénzügyminisztérium jelentése szerint a nyugdíjkassza már július végén 83 milliárdos mínusznál járt, pedig a költségvetés egyre több támogatást utal. A 13. havi nyugdíj bevezetése roppant terhet ró a nyugdíjkasszára, amelynek a rendkívüli inflációt is követnie kellene. Bővebben.

Újabb tízmilliókat vesznek el Iványi Gáboréktól

A közismert lelkész által irányított Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől 80 millió forintot vonnak el. A hírről beszámoló Jelen arról ír: a lépés háromezer hátrányos helyzetű gyermek oktatását sodorja veszélybe. További információkért katt ide.

Karácsony Gergely: Micsoda hazugság az, hogy ez Brüsszelen múlik

A főpolgármester szerint hazudik a kormány, amikor az Európai Uniót hibáztatja a rendkívül alacsony tanári fizetések miatt, és Szent-Györgyi Albertet idézve arról írt, minden tisztelete és támogatása a tiltakozó diákoké és tanároké. Részletek.

“Három hete várok három helyről ajánlatot. Senki sem tud adni. Október 1-től nincs gázunk”

Krisztián Bocsi/Bloomberg via Getty Image

Krízist jelentene, ha hétből egy magyar vállalkozás leállna, márpedig a félelmetesen növekvő gázárak miatt egyelőre minden jel arra utal, hogy nincs más lehetőség. A Portfolio kérdésére több mint 1600 vállalati vezető reagált, akiknek jelentős része csak a közeljövőben fog szembesülni az elképesztő energiaárakkal. A döntő többség áremelést tervez, közel 15 százalék pedig lehúzhatja a rolót. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Leöntötték az ablakból a Miskolcon tüntető diákokat

A miskolci Hermann Ottó Gimnázium menesztett igazgatóhelyettese miatt élőláncot szerveztek hétfő délelőtt a tanárok, diákok és szülők. A demonstráció közben az egyik emeletes ház ablakából vizet locsolt a tiltakozókra egy lakó – a jelenetet erre a linkre kattintva videón is megnézheted. A DK becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz.

Orosz képviselők nyíltan követelik Putyin lemondását

Moszkva és Szentpétervár önkormányzatainak tizennyolc képviselője és tanácsosa váratlan nyilatkozatot adott ki Oroszországban, ahol komoly retorziókkal sújtják a háború kritizálóit. A szövegben a “Putyin által elkövetett hibákról” írnak, amelyek károsak az ország jövőjére nézve. Bővebben.

“Bármelyik pisilésed az utolsó lehet “- Jászberényi Sándor beszámolója a frontvonalról

“Cigiztünk a lövészárokban a fiúkkal a folyamatos aknatűzben. Őrjítő volt az aknagránátok süvítő hangja. Az egyik túl közel volt, azt hiszem, az idegeim feladták. Reflexből vetődtem balra, magammal rántva Viktort és kiborítva ezzel a kávéját.

Tizenöt méterre volt – mondta Viktor, miközben a kávés kezét törölgette.

Sajnálom.”

A 24.hu tudósítója újabb drámai helyszíni beszámolót küldött az ukrajnai frontról. Jászberényi Sándor írása itt olvasható.

Szijjártó: Akik akadályozzák a paksi atomerőmű új blokkjainak megépítését, Magyarország szuverenitását sértik

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a 7. Prágai Nukleáris Ipari Kongresszuson szólította fel a brüsszeli intézményeket, nemzeti hatóságokat és bankokat arra, hogy tartsák tiszteletben az atomenergiát, illetve elismételte az elmúlt hetekben a kormány által sokat hangoztatott gondolatokat minden idők egyik legnagyobb energetikai válságáról. Bővebben.

Felravatalozták a királynő koporsóját

Russell Cheyne-WPA Pool/Getty Images

Jelenleg az edinburgh-i St. Giles székesegyházban található II. Erzsébet koporsója, amely először Balmoralból a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciájára érkezett. A koporsót hamarosan II. Erzsébet egyetlen leánya kíséretében repülőn Londonba szállítják. Részletek.

Régóta ismert génről igazolták, hogy visszaszorítja a daganatokat és csökkenti a depressziót

Az 1996-ban leírt TOB-ről már húsz éve tudjuk, hogy kiemelt tumorszupresszor: amelyik egér nem rendelkezik vele, ötször nagyobb eséllyel lesz rákbeteg. Az Okinavai Tudományos és Technológiai Intézet friss kutatása ugyanakkor rámutatott, a gén a depresszió, a szorongás és a félelem szabályozásában is kulcsfontosságú. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét