Több tízezer magyar számláját zárolhatják

Startlap - Startlap
Lesznek nyugdíjasok, aki 168 ezer pluszt kapnak. Települések, ahol elmaradhat a választás. Lángokban állnak a Föld kulcsfontosságú pontjai. Hírösszefoglaló.

Vallottak a bankok: több tízezer magyar számláját zárolhatják október végén

Nem ért véget az adategyeztetési folyamat a bankokban, a június 26-i határidőt ugyanis csak kitolták, október 31-re. Ezt azt jelenti, hogy aki eddig nem végzi el az adategyeztetést, annak zárolni fogják a bankszámláját. Ebből a cikkből kiderül, nagyságrendileg hány ügyfél van veszélyben.

Lesznek nyugdíjasok, aki 168 ezer pluszt kapnak

Az átlagos nyugellátás, havi 135 ezer forint esetén 11 800 forintos kiegészítésről beszélhetünk. De van néhány kivételes helyzetű nyugdíjas az országban, aki ennek többszörösét veheti át a postástól. Mutatjuk a számokat.

Települések, ahol elmaradhat a választás

iStock

Van település, ahol egyetlen polgármesterjelöltet sem jelentettek be a szeptember 9-ei határidőig, így ott elmaradhat a polgármester-választás – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Ebből a cikkből, megtudhatod, mely településekről van szó.

Zúdul az ingyenpénz a gazdag magyarokra

Varga Mihály a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy holt tart jelenleg a nagycsaládosok autóvásárlási programja. A nemzetgazdasági miniszter szerint a közzétett grafikonon “jól látszik, hogy a program azokon a családokon tudott segíteni, ahol érdemi hatása volt az állami támogatásnak, vagyis e nélkül nem valósult volna meg a család autóvásárlása“. A megkérdezett importőrök nyilatkozataiból viszont az derül ki, hogy a program nem feltétlenül a legrászorultabb réteget éri el. A témáról bővebben alább olvashatsz.

Már tudjuk, miért bömbölt egész éjszaka Rammstein a Puskás Arénából

MTVA/Bizományosi: Róka László

A beszámolók szerint hétfő éjszaka és kedd hajnalban a német zenekar Deutschland című száma szólt iszonyatos hangerővel a stadionból, a lakók szerint este nyolctól legalább hajnali fél háromig. Többen bejelentést is tettek a bömbölő zene miatt. A Puskás Aréna Facebook-oldalán megjelent közlemény egészen fura magyarázatot ad arra, miért üvöltött a Rammstein-zene

Exit poll: Netanjahu elveszítette az izraeli választást

Patthelyzetet eredményezett a nagyon magas részvétellel megismételt választás Izraelben. A parlamenti többséghez 61 mandátumot kellene szereznie annak, aki kormányozni szeretne. Az exit pollok szerint Netanjahu és szövetségesei azonban csak 56 széket nyertek. A témáról bővebben alább olvashatsz.

Feltehetőleg ez lehet most a legboldogabb falu Magyarországon

A napokban Iszkaszentgyörgyön – a verseny két évvel ezelőtti győztes településén – adták át a Magyarországi Falumegújítási Díjat. A nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal a meghirdető Belügyminisztérium célja az volt, hogy felkutassa, díjazza és ezzel „reflektorfénybe állítsa“ azokat a települési közösségeket, amelyek kimagaslóan végzik a helyi fejlesztéseketHa érdekel, idén melyik falu nyerte el a trófeát, és fotókat is szeretnél látni a településről, ide kattints.

Megtarthatja érdemkeresztjét a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Vásárhelyi Jánost gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt ítélte el a bíróság. Díszpolgári címét talán visszavonják, de érdemkeresztjét a törvények közötti ellentmondás ellenére is megtarthatja. Részletek ebben a cikkben.

Lángokban állnak a Föld kulcsfontosságú pontjai

iStock (illusztráció)

A közelmúltban számos híradás látott napvilágot az Amazonas-medencében tapasztalt tüzek kapcsán, és amint az ilyenkor megszokott, a tömegtájékoztatásban számos információ keveredett. Ez pedig egyes közéleti szereplőket is arra sarkallt, hogy a saját szájízüknek megfelelően interpretálják az igencsak tragikus eseményeket. Miért is kell, hogy foglalkozzunk az esőerdei tüzekkel, ha Amazónia legközelebbi pontja mintegy 8 500 km-re van Magyarországtól? Az alábbi cikkből kiderül.

Mutatjuk, mikor szűnik meg a hideg utánpótlása

Az átvonult hidegfront mögött még több napig folytatódik az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb levegő beáramlása. A részletes időjárás-előrejelzésből kiderül, mikor számíthatunk enyhülésre.

Ez is érdekelhet

képcím

Több állami gondozottat megkéselt egy férfi egy lengyelországi...

képcím

Ukrajna: az OTP háborús szponzor

képcím

Elhunyt Hajim Topol, Izrael legismertebb színésze