Több mint 1,5 millió nyugdíjashoz érkezik kedden a plusz pénz

Startlap - Startlap
Ők azok, akik bankszámlára kérték a folyósítást, a postai kézbesítés tovább fog tartani. Délelőtti hírösszefoglaló.

Több mint 1,5 millió nyugdíjashoz érkezik kedden a plusz pénz

Az idősek mintegy 60 százaléka bankszámlára kérte nyugdíjának utalását, ők azok, akiknek kedden megküldik a rendkívüli infláció miatt júliusban kifizetésre kerülő  évközi nyugdíjemelést. A részletekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatott.

Nézőpont: A magyarok 61 százaléka elégedett a kormány teljesítményével

A tizenkét országot vizsgáló közép-európai kutatás szerint sehol máshol nem tapasztalható ilyen magas elégedettségi arány, Magyarország után pedig Szerbia lakosai a leginkább elégedettek saját kormányuk munkájával. A felmérés eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Nem tudni, kihez került a Felcsút szponzorcégének 12 milliárdos osztaléka

Még az állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégek között is kiemelkedő profitot produkált a Bács-Kiskun megyei Soltkút Kft. tavaly. A forgalmát megháromszorozó cég, amely tavaly nyáron megjelent az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt Puskás Akadémia szponzorfalán, 65 milliárdos árbevételéből 17 milliárd forint nyereséget termelt. Mielőtt azonban erről döntés született, különös cégjogi akciók zajlottak a vállalat körül. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koncz Zsófia “butaságnak” nevezte, hogy a kormány nem tett eleget az orosz energiafüggőség ellen

MTI/Balogh Zoltán

A Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese interjúban sorolta a kormány eddigi eredményeit az orosz gázról történő leválást illetően. Koncz Zsófia ugyan a függő helyzetet elismerte, de azt földrajzi, piaci és infrastrukturális adottságokkal indokolta. Részletek.

Halálra gázoltak egy gyalogost a Budapest Parknál

Sajtóhírek szerint a férfi a zebrán haladt át, és a tragédia előtt tömegverekedés történhetett. Helyszíni felvétel és további részletek itt.

Diákmunkás gyújtogatott egy szombathelyi szupermarketben

A helyi Tescóban a cirokseprűk kaptak lángra egy fiatal lány miatt, aki aznap kezdte a munkát az áruházban. Bővebben.

Vállon lőtték a bulizók a szomszédot Újbudán

A családapa a zajok miatt nézett ki az ablakon, amikor éles fájdalmat érzett, és miután kiáltozni kezdett, hogy meglőtték, a szemközti házban hirtelen lekapcsolták a fényeket és az addig hangos mulatság elcsendesedett. Mi történt? Innen kiderül.

Már 11 jelölt pályázik Boris Johnson helyére

Jack Taylor/Getty Images

Hétfőig hivatalosan tizenegy jelölt közölte, hogy pályázik a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségére. Boris Johnson csütörtökön jelentette be a lemondását sorozatos politikai botrányai miatt. Bővebben.

Mennyibe kerül felnevelni egy gyermeket? Szakértők kiszámolták

Rémisztő végeredményt fog kiadni a költségek összeszámolása, de nem szabad, hogy ennek tudata elvegye a kedvet a gyermekvállalástól.

A PénzÜgyes podcast legújabb adásában pénzügyi szakértőink, akik egyúttal maguk is gyakorló szülők, a gyermekvállalás költségeiről beszélgettek. Kiszámolták, mit jelenthet forintosítva az első 21-22 év, és arra is választ adnak, miként lehet spórolni a kiadásokon. A beszélgetést erre a linkre kattintva hallgathatod meg.

Kezdődik a melegedés

Fokozatos melegedés indul, ami inkább a hét közepétől lesz érezhető, majd a jövő héttől ismét beköszönt a kánikulai forróság. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Lövöldözés és robbantás történt egy moszkvai koncertteremben

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...