Kiemelt Hírek 2021. június 06.

Több milliós kormányzati kártérítést osztanak szét a 2006-os őszi rendőri fellépések áldozatai között

bubba Kiemelt Hírek 2021. június 06.
Varga Judit igazságügyi miniszter egy megrázó fénykép kíséretében jelentette be a jóvátétel pontos fejenkénti összegét. Esti hírösszefoglaló.

Több milliós kormányzati kártérítést osztanak szét a 2006-os őszi rendőri fellépések áldozatai között

Varga Judit igazságügyi miniszter egy megrázó fénykép kíséretében jelentette be a jóvátétel pontos fejenkénti összegét. Íme a bejegyzés.

Vége a harmadik hullámnak

A fenti megállapítás nem igaz az egész országra, öt magyar megyében még nem felelnek meg a statisztikák a Robert Koch Intézet számításainak. Mi történt a harmadik hullám során, és mit jelent az, hogy most véget ért? Erről szól ez a cikk.

Dömötör Csaba: A tüntetés az oltás ünnepe volt

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán számolt be a szombati apa-lánya programjáról, amely felvezetőül szolgált ahhoz, hogy értékelje a Fudan Egyetem elleni megmozdulást. Dömötör Csaba nem mulasztotta el megemlíteni, hogy az ország újraindulása a Fidesz-kormány érdeme. Bővebben.

Pedagógusnap: Orbán Viktor “a vírus elleni küzdelemmel járó kényelmetlenségekről”, a szakszervezet a halottaikról írt

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő a június első vasárnapjára eső ünnepnap alkalmából levelet küldött a pedagógusoknak. Orbán Viktor sorai, amelyekkel a tanerőket és a kormány fejlesztéseit egyaránt nagyban dicséri, éles kontrasztban áll azzal a szöveggel, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete írt köszöntőként. Bővebben.

Két hét sötétzárkát kapott a móri mészáros

Weiszdorn Róbert cellájában olyan tiltott eszközt találtak, amiért a legsúlyosabb, lelkileg rendkívül megterhelő szankció kiszabása járt. A móri mészáros rövid időn belül másodszor vétett a szabályok ellen – ügyvédje szerint ennek vége, és ismét mintarab lesz belőle. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az 1-es villamoson razziázott a rendőrség, két körözött személyt fogtak el

Plusz 12 bírság is született a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ a nemrégiben megkötött stratégiai partnerségének legújabb akciója keretében. A közös razziáról felvételt közöltek. Videó és további részletek itt.

Ezek voltak a hatos lottó eheti nyerőszámai

A 22. héten megtartott sorsoláson több mint 40 ezer szelvény nyert. További információkért katt ide.

A dunakeszi polgármester hivatala engedélyezte, hogy saját cége társasházat építhessen

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Dióssi Csaba Bt.-je egy tízlakásos épületet húzott fel, hogy aztán a cégből kiszállva felvegye a csokot, és édesapjával közösen megvásárolja a lakásokat. Dunakeszi jegyzője nem lát összeférhetetlenséget. Mi történt? Innen kiderül.

A Halotti beszéddel emlékeznek a Katona színészei a járvány áldozatára

Bodnár Erika, Borbély Alexandra, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Kocsis Gergely, Kovács Lehel, Máté Gábor, Mészáros Béla, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Rezes Judit, Szacsvay László, Szirtes Ági és Vizi Dávid közösen szavalták el Kosztolányi Dezső versét. Videó.

Tordai Bence javára visszalépett a Momentum Budán

Fekete-Győr András, Berg Dániel, Tordai Bence és Karácsony Gergely közös sajtótájékoztatót tartott vasárnap a Mechwart ligetben, hogy bejelentsék, a helyi a 4-es számú egyéni választókerület Kálmán Olga és Tordai Bence párharcának helyszíne lesz. Videó és további részletek itt.

Keresés az oldalon