Több millió rakétát vesz Moszkva Észak-Koreától az amerikai hírszerzés szerint

Startlap - Startlap
Oroszország a jövőben további felszereléseket vásárolhat a diktatúrától, de a nyilatkozó hírszerzési forrás szerint ez az orosz hadsereg "súlyos ellátási hiányait" igazolja. Délelőtti hírösszefoglaló.

Több millió rakétát vesz Moszkva Észak-Koreától az amerikai hírszerzés szerint

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő számolt be Észak-Korea közreműködéséről az oroszokkal; az ENSZ kedden közli jelentését a zaporizzsjai atomerőmű helyzetéről; az ukrán erők ellentámadásra készülnek az ország keleti és délkeleti részén; kiszivároghatott az orosz kormány belső jelentése, amelyben lesújtó képet festenek az ország várható gazdasági helyzetéről. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Mindeközben különös szöveget, és még különösebb illusztrációt szúrtak ki egy nyolcadikos földrajzkönyvben az ukrajnai konfliktusokról. A gyermekeknek szánt oktatóanyag békeidőben is kérdéseket vetne fel, de a jelen háborús helyzetben végképp. Íme.

Völner Pál gondoskodott róla, hogy ideje se legyen védekeznie a bajba került családoknak a végrehajtók ellen

Az árverési moratórium lejártával vált láthatóvá, miről is szólt pontosan a parlamenti többség által korábban elfogadott javaslat, amelyet még az a Völner Pál dolgozott ki az igazságügyi minisztérium államtitkáraként, akit azóta milliós kenőpénzek elfogadásával vádolnak. A korábbi 60 nap helyett jelenleg akár 20 nap alatt elárverezhetik az adósok ingatlanjait, akiket így már a bíróság sem tud megvédeni az esetleges végrehajtói túlkapásoktól, ugyanis mire elbírálnák a kérelmeiket, addigra elveszthetik a házukat. Bővebben.

Publicus: 2015 óta nem volt ilyen magas az elégedetlenség a Fidesz-kormánnyal

János Kummer/Getty Images

A Publicus Intézet felmérése szerint az áprilisi választások óta 25 százalékkal nőtt az elégedetlenek aránya, ugyanakkor az is látszik, hogy a kormány közel 10 százalékos népszerűségvesztése sem volt elég ahhoz, hogy az ellenzék megerősödjön. A 2015-ös év volt egyébként az, amikor Orbán Viktorék kommunikációs nehézfegyverei közé bekerült a migráció. Részletek.

Az EU kérésére új, korrupcióellenes hatóságot hoz létre a kormány

A Magyar Közlönyben megjelent határozatból kiderül, hogy egy független hatóság felállításáról van szó, a Magyarországgal szemben megindított eljárás korrekciós intézkedéseként, amelynek ötletével a magyar kormány “egyetért”. További információkért katt ide.

Orbán megbízta Navracsicsot a közbeszerzések kifehérítésével

Teljesítménymérési keretrendszert dolgoznak ki a közbeszerzések hatékonyságának vizsgálatára, és a feladatra a területfejlesztési miniszternek alig egy hónapot adtak – derül ki az Orbán Viktor szignójával megjelent rendeletből. Részletek.

Az egész EU-ban nálunk a legdurvább az infláció

A harmonizált fogyasztói árindex alig néhány államban mutat rosszabb képet, mint nálunk, amennyiben pedig a hivatalos inflációs mutatóból kiszűrjük a direkt energiadrágulást és a feldolgozatlan élelmiszerek áremelkedését, Magyarország áll az első helyen. Mit jelent ez pontosan, és mi lehet az oka? Innen kiderül.

Egyetlen év alatt 10 millióval is emelkedhetett a lakáshitelekre visszafizetendő összeg

A hitelkamatok drasztikus ütemű növekedésének köszönhetően egyre kedvezőtlenebb hitelkonstrukciókat kínálnak, a havi törlesztők és a kölcsönökre visszafizetendő teljes összegek is az egekbe szöktek. Így miközben tavaly nyáron még válogatni lehetett egy 300 ezer forintos fizetéssel, mára nem igazán kapni ilyen jövedelem mellett lakáshitelt. Bővebben.

Görög rendőrök kapták el a fiatal magyar nőt, akit egész Európában üldöztek

Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

A méretes bűnlajstrommal rendelkező elkövetőt, aki ellen számos hatóság elfogatóparancsot adott ki, közel egy év bujkálás után nemzetközi együttműködés keretében sikerült elfogni Thesszalonikiben. Ha érdekel az eset, akkor ezt a cikket nézd meg.

Kettészakítja az országot az időjárás

Az északi megyékben csapadékra számíthatunk, a déli területeken marad a száraz, késő nyári idő. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Kremlin/Handout/Anadolu Agency/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter elárverezi napszemüvegét, amit a kormánypropaganda...

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...

képcím

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot