Kiemelt Hírek 2018. december 05.

Több ismert külföldi közéleti szereplő jelenlétében búcsúztatják George H. W. Busht

Marci Kiemelt Hírek 2018. december 05.
A szertartást szerdán, a washingtoni katedrálisban tartják.

A szertartáson az előzetes hírek szerint amerikai és külföldi politikusok és közéleti személyiségek egyaránt részt vesznek. Jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Károly herceg, brit trónörökös is. Az elhunytat Brian Mulroney volt kanadai kormányfő is beszédben búcsúztatja – írja az MTI.

Több ezren rótták már le kegyeletüket

Hétfő este óta a néhai elnök nemzeti lobogóval letakart koporsója előtt ezrek rótták le a kegyeletüket a washingtoni kongresszus kupolatermében. Kedden tette tiszteletét – mások mellett – Colin Powell tábornok, aki George W. Bush kormányában külügyminiszter volt. Kedden járt a Rotundában (kupolateremben) Bob Dole republikánus politikus is, aki az 1988-as elnökválasztáson az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben idősebb Bush vetélytársa volt. A kerekesszékben élő, 95 esztendős Dole-t felsegítették a székből, hogy állva tiszteleghessen politikustársa előtt.

Kedden délután Laura Bush volt first lady – George W. Bush felesége – a Fehér Házban a jelenlegi first lady, Melania Trump vendége volt. Majd a Trump házaspár felkereste a Bush családot a Blair House-ban, amely az amerikai kormányzat vendégháza.

Trump nem tart beszédet

Kedden este a Bush család több tagja ismét a Rotundába látogatott, ahol a hosszú sorokban kígyózó gyászolókkal beszélgettek.

Donald Trump és felesége – mint kiderült, a néhai elnök kifejezett kérésére – szerdán részt vesznek a katedrálisban tartott gyászceremónián. Beszédet azonban az elnök nem mond.

Keresés az oldalon