Több ezren vonultak a klímatüntetésen Budapesten

Startlap - Startlap
Fiatalok ezrei tüntettek pénteken Budapesten, megdöntve ezzel Gulyás Gergely jóslatát. Hírösszefoglaló.

Csúnyán rácáfolt a klímasztrájk Gulyás Gergelyre

A csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Gulyás Gergely éles véleményt fogalmazott meg a pénteki klímatüntetésről, amelyben azt jósolta: alig néhány aktivistát fog érdekelni majd az esemény. A miniszteri jövendölés nem jött be, ugyanis a globális megmozdulás európai mezőnyétől a résztvevők tekintetében biztosan nem maradt le a Budapesti rendezvény. Erről itt bizonyosodhatsz meg számos fotó, és egy azoknál is meggyőzőbb videó által, amelyen jól látszik az egyes becslések szerint tízezer főt számláló hömpölygő tömeg. Ugyanitt a felszólalásokat is meghalgathatod. Ha arra vagy kíváncsi, mit mondott Gulyás, akkor ide kattints, és az ő szavait is bepótolhatod videón.

Tragikus körülmények között elhunyt Mohács polgármestere

64 évesen elhunyt Szekó József, Mohács Fidesz-KDNP-s polgármestere. Munkásságáról és halálának körülményeiről  ide kattintva tudhatsz meg többet.

Novák Katalin szerint “az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása” 

Miután Orbán Viktorral együtt részt vett egy római ifjúsági rendezvényen, Novák Katalin az amerikai Breitbart szélsőjobboldali hírportál újságírójával is leült egyet beszélgetni, az interjúban hosszan ecsetelve az abortuszról alkotott megosztó nézeteit. Mi a részletes álláspontja a család-és ifjúságügyi államtitkárunknak a témában? Itt megtalálod erre a kérdésre a választ.

Budapest határában van a sertéspestis, máris tömegesen hullanak a vaddisznók

Fotó: iStock

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetének területén fekvő Disznóskert nevű körülkerített erdőrészen már a 170-et is meghaladja azon elhullott vaddisznók száma, akiknek minden valószínűség szerint sertéspestis okozta a vesztét. A Nébih kommentjét, illetve a szomorú helyzetre kidolgozott akcióterv részleteit itt ismertetik.

Több száz millióval támogatták azt a helyi lapot, amely szerint ha az ellenzék nyer Dunaújvárosban, akkor kutyahúst fognak enni az emberek

Szó szerint értelmet nyerne a hot dog és a macskahúst sem bújtatnák a hamis baknyúl vadasan elnevezés mögé

– olvasható a Dunaújváros című hetilap pénteki számában, amelyet a fideszes önkormányzat 776 millió forinttal támogatott. A feltételes mód annak szól, hogy a kutyák és macskák fogyasztása akkor jöhet divatba a városban, ha a jobbikos Pintér Tamás lesz az új polgármester. Hogyan jutott erre a meglepő kövekeztetésre a lap? Innen kiderül.

Gyerekek százait verték láncra és kínozták egy nigériai korániskolában

A pontos számot vitatják, de annyi bizonyos, hogy több száz gyereket találtak a rendőrök láncra verve egy korániskolaként és drogrehabilitációs intézetként működő fiúiskolában Nigériában, az ország főleg muszlimok lakta északi részén. A gyermekekkel történt abúzus drámai részleteiről ebből a cikkből tájékozódhatsz, amelyből arra is fény derül, mit reagált a hírre az intézmény igazgatója, és mi lesz a megmentett fiúk sorsa.

Egyik napról a másikra egy két sáv széles lyuk nyílt az egyik legforgalmasabb belvárosi főút aszfaltján

Péntekre váratlanul egy másfél méter mély, két sáv széles üreg keletkezett a fővárosi Kossuth Lajos utca és Városház utca kereszteződésében. Amellett, hogy az eleve dugókkal terhelt városban tovább romlik a lyuk miatt a közlekedés, tovább súlyosbítja a helyzetet az a tény, hogy a beszámolók szerint nem akárhol és nem véletlenül nyílt meg a földRészletek itt.

Egy orosz fegyverkereskedési ügy az egyik, ami miatt nem lehet uniós biztos Trócsányi Lászlóból

Amikor csütörtökön értesültünk arról, hogy az Európai Bizottság jogi szakbizottsága nemet mondott Trócsányi László uniós biztossá való kinevezésére, még csak annyit lehetett tudni, hogy összeférhetetlenséget állapítottak meg. Orbán Viktor narratívája szerint az EU gondja Trócsányival az, hogy segített megvédeni Magyarországot a migrációtól. Abban a levélben azonban, amelynek egy részlete ma jutott el a sajtóig, és amelyben a jogi szakbizottság elnöke felsorolja az Európai Parlament elnökének Trócsányi elutasításának indokait, valójában a magyar EP-képviselő ügyvédi irodájának kormányzati kapcsolatait, valamint két Magyarországon elfogott orosz fegyverkereskedő ügyében vállalt szerepét kifogásolják. Erre a linkre kattintva részletesen elolvashatod, mi miatt kaszálták el Trócsányi László jelölését.

Videón a durva budapesti buszbaleset utáni pillanatok

Alig néhány pillanattal azután, hogy egy oszlopnak csapódott egy busz péntek délután a Döbrentei térnél, elő is került egy telefon, és videóra vették a durva baleset utáni másodperceket. A felvételen jól látszik, hogy az utasok hogyan reagáltak a sokkoló élményre, továbbá az is, milyen brutálisan összeroncsolódott a jármű eleje. A videót itt tudod megnézni.

A kétéves Marcell halálra verésével vádolt pesterzsébeti férfi tagadja bűnösségét

Amikor a Fővárosi Törvényszéken az előkészületi ülésen pénteken az ügyész ismertette a vádirat lényegét, hosszasan sorolta a kétévesen elhunyt Marcell sérüléseit. A gyermek megölésével, pontosabban halált okozó testi sértéssel T. István Gábort, az édesanya élettársát vádolják, aki tagadja a bűncselekményt. Arról, mi történt az ügyészség szerint Marcellel, és miként védekezik a vádlott, ebben a cikkben írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós...

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről