Több évet ígértek neki immunterápiával, belehalt egy kórházi fertőzésbe

A DK feljelenti Orbánt, megérkezett a véres eső Afrikából, durva bírságot kaphatsz a NAV-tól egy rosszul irányzott Facebook-posztért. Többek között ezekről olvashatsz hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-23 18:42

Fotó: Theo Heimann/Getty Images

Több év túlélést ígért terápiájával a budapesti kórház az idős asszonynak, aki egy kórházi fertőzés után elhunyt

Feljelentést tett egy család a fővárosi kórház ellen, ahol 65 éves rokonuk egy tüdőgyulladást követően meghalt. A leukémiás betegnek előzőleg lenullázták az immunrendszerét, azt ígérve, hogy a kezelés hatására még 5-10 évig élhet. 

A Demokratikus Koalíció feljelentette Orbán Viktort csalás miatt 

Gulyás Gergely a múlt héten közölte, hogy a jelen kormányzati ciklusban nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák, ezért a DK csalás miatt feljelentette a miniszterelnököt. Dobrev Klára a párt keddi sajtótájékoztatóján a magánnyugdíjpénztárasok kártalanítását követtelte, valamint Czeglédy Csabáról és az EP-választásról is beszélt. A Fidesz rögtön visszavágott az ügy kapcsán.

Fotó: Adam Berry/Getty Images

Megérkezett a véres eső: az étvized legdurvább szaharai porvihara vonul át Magyarországon

Kedden érte el hazánkat a délkeleti széllel az afrikai por: az esővel utazó sárgás por több helyütt narancsra festette a tereptárgyakkal együtt az eget is. Ez az a dolog, amitől piros hó is eshet, de a mostani tavaszias időjárásnak köszönhetően nekünk most maradt a barna eső. A jelenlegi szaharai porvihar azért különleges, mert ez az évtized legnagyobb ilyen mocskos égi tüneménye. 

Kiposztoltad az eljegyzésedet? Több százezerre bírságolhat a NAV

Mindenki számára ismerősek azok a Facebook-fotók, amelyeken az újdonsült menyasszony frissen manikűrözött körmei alatt csillog a gyűrű, hírt adva a lánykérésről. Nos, nem biztos, hogy jó ötlet mindenkinek megmutatni az ékszert, amennyiben nagyobb értékű darabról van szó, és most korántsem milliós összegre gondolunk.

Fotó: Three Lions/Getty Images

Egy jegygyűrű ugyanis bevételnek minősül, amely annak ára függvényében illetékköteles lehet, és nem is sejted, mennyi minden után kellene még adózni. Nem mindegy, kitől kapunk ajándékot, ahogyan az sem, hogy mekkorát. Ha nem vigyázunk, a NAV 200 ezer forintig is terjedő bírsággal sújthat. Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzák, mi után kellene illetéket fizetni, és mikor nincs ilyen kötelezettségünk.  

Gyurcsány Ferencet letaszították szomorú trónjáról: Na, vajon ki lehet most a legnépszerűtlenebb politikus? 

Áder János és Kásler Miklós a két kivétel a Medián kutatásában, rajtuk kívül ugyanis szinte minden politikus népszerűsége csökkent. A felmérésben egy negatív rekorder is felbukkant: van egy olyan országosan ismert politikus, akihez foghatóan kevéssé népszerű személy közel egy évtizede nem volt a magyar közéletben. Ha kíváncsi vagy a legkedveltebb és a legellenszenvesebb politikusokra, valamint a nagy rekorderre, ide kattints.

A lejtő nélküli bobpálya és a 40 centis kilátó országa: a legdurvább beruházások, amire elköltöttünk 11,8 ezer milliárd forint uniós támogatást

Lakosságszámra vetítve Magyarország az EU második legnagyobb haszonélvezője, és ezzel együtt az OLAF rangsorában az uniós forrásokkal kapcsolatos csalások tekintetében is éppen csak lecsúsztunk az első helyről. Mit nekünk Parlament meg termálfürdők, amikor olyan látnivalóink is vannak, mint az alig kétezres Tyukod, a maga 11 darab kilátójával, vagy a világ feltehetően egyetlen, lejtő nélküli bobpályája. A szatírába illő beruházások pompás listájáért ide kattints, érdemes.

Elképesztő módon indokolja az EU-nak Brunei, hogy az új tövények értelmében halálra kövezik a házasságtörőket és a homoszexuálisokat

Félreérti őket a világ – állítja az Európai Uniónak küldött levelében Brunei, amiért a nyugat felháborodott brutális új törvényeiken. Ezeknek értelmében a homoszexualitásért és a hűtlenségért is halálra kövezés jár. 

Mai nap hírei

Azt hittük, nem lehet durvább, hát lehet

gepmax.hu9 órája

Az Év Autója pedig nem más, mint…

autonavigator.hu10 órája

Rejtélyes Vuhan-akták 2.0: Aki posztolni mert a koronavírusról, eltűnt

bitcoinbazis.hu10 órája

Tömeges felmondás egy fővárosi kórházban, leállt egy vidéki szakrendelő

napi.hu13 órája

Tordai: Orbán Viktornak kevés a tudása

demokrata.hu14 órája

Még a NASA-t is sokkolta az, amit Oroszországban találtak

promotions.hu15 órája

Ilyet még nem láttál! Megérkezett az első moduláris laptop

gsmring.hu17 órája

A te lelked hány éves valójában? Könnyen kideríthető, mutatjuk

femcafe.hu18 órája