Tízmilliárdokat költöttek rá, egy csomó településünkön mégis rákkeltő az ivóvíz

Startlap - Startlap
Magyarország nem kis részén arzénnal szennyezett víz folyik a csapokból. Hírösszefoglaló.

Hiába költöttek rá tízmilliárdokat, csomó településünkön még mindig rákkeltő az ivóvíz

Irdatlan összegek mentek el arra, hogy a vizeink arzéntartalma megfeleljen az Európai Unió határértékeinek, amelyet a WHO nyomán határoztak meg, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint azonban nem igazán jártak sikerrel. 85 olyan település van, ahol arzénra nézve az ivóvíz eléri vagy meghaladja az egészségügyi határértéket. Mely településekről van szó? Milyen következményekkel járhat mindez? Mennyi pénzt költöttek az arzénmentesítési projektekre?  Innen kiderül.

Orbán és Putyin személyes üzlete verte horroradósságba Budapestet

A Népszava friss írása szerint a főváros költségvetése 2013 és 2017 között még tartotta magát, tavaly aztán igen gyors ütemben lépett az eladósodás útjára Budapest. Másként fogalmazva a tartozás gigantikus, és mindez a miniszterelnök üzletének köszönhető.

“Akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került?” – tette fel a kérdést Kósa Lajos, és elmondta, hogyan kéne megoldani a Borkai-helyzetet

Az orgiabotrányról a Bayer Showban fejtette ki a véleményét a Fidesz  alelnöke, azt is elárulva, mi lehet a megoldás a győri polgármester újraválasztása miatt kialakult helyzetre

Anyagilag kivéreztetett, önállóan működésképtelen önkormányzatokat kap az ellenzék

A centralizáció égisze alatt a települések vagyonát, intézményeit, támogatásait elvették, miközben az önkormányzati kiadások nőttek, a fejlesztések pedig a kormány jóindulatán múlnak. A legtöbb helyen komoly  adósságokat  halmoztak  fel. Az alábbi cikkben feltárják, pontosan mennyire lesz szomorú a látvány, amikor az ellenzék által megszerzett megyei jogú városokban kinyitják a kasszát.

Senki sem állt meg segíteni a nőnek, aki félelmében be is pisilt, amikor a hajánál fogva rángatta maga után egy férfi a 83-as út mellett – videó

Sírt és kiabált, elhagyta a cipőjét, elesett, és bevizelt az a nő, akit a hajánál fogva vonszolt egy férfi Pápa közelében a 83-as főút mellett. A bántalmazásról készült, itt látható felkavaró videón jól látszik: az autósok csak lassítottak, de segíteni már senki sem akart.

Erdogan atombombára vágyik, az oroszok segíthetnek neki

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Más országoknak nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétái vannak. Nem is egy-kettő. Nekünk bezzeg nem engedik meg. Ezt nem tudom elfogadni

– közölte a török diktátor még szeptember 4-én, akkor azonban senki sem foglalkozott a fenyegetéseiről híres Erdogan kijelentésével. Azóta viszont az elnök a szíriai invázióval már beváltotta egy figyelmen kívül hagyott véres ígéretét, így felmerült a kérdés: mennyire van reális esélye annak, hogy Recep Tayyip Erdogan atomfegyvereket szerezzen? Ezzel a kérdéssel foglalkozik ez a cikk, a New York Times írása alapján.

Az oktatási jogköreitől már alaposan megfosztott Káslert egy újabb hasonló, ezúttal sokkal sértőbb pofon érheti

Egy szakképzésre vonatkozó új tervezet alapján arra derült fény: kivennék Kásler Miklós alól az egészségügyi szakképzést. Minderről bővebben ebben a cikkben tájékozódhatsz.

Jobboldali, EU-ellenes párt nyerte a svájci választást

Hirtelen két új, messzi földről származó meztelencsigafaj jelent meg Magyarországon

Arról, hogyan kerülhettek ide, van-e okunk félni tőlük, illetve milyen fajokról van szó, erre a linkre kattintva találsz részletes beszámolót fotókkal, és hazai tudósok nyilatkozataival tarkítva.

Hihetetlen, de ma akár 28 fok is lehet

Fotó: Oli Scarff/Getty Images

Az ilyenkor szokásosnál 10-12 fokkal is melegebb lehet a mai nap folyamán, és csupán a megélénkülő szél, illetve az éjjeli ködfoltok jelzik majd, hogy nem nyár van, hanem ősz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Baumann Péterre emlékeztek az újbudai rendőrkapitányságnál

képcím

A rendőrgyilkosság gyanúsítottját ismerték a környéken,...