Kiemelt Hírek 2018. július 31.

Tíz magyar vasútvonal, ahol futva megelőzhetjük a vonatot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 31.
Csak 30 kilométer az út? A MÁV-val az is egy óráig fog tartani.

Pár nappal ezelőtt jelent meg egy videó, amelyben a Mátészalkaleaks nevű aktivista csoport egyik tagja csigajelmezben és álarcban lefutja a Mátészalka és Debrecen között közlekedő menetrend szerinti vonatot. Az akcióval a vonatok lassúságára szeretnék felhívni a figyelmet: ezen a vonalon a vonat a 1 óra 49 perc alatt teszi meg a 78 kilométeres távot.

A MÁV híres gyorsaságának apropójából a 24.hu összegyűjtött tíz olyan vasútvonalat, amelyek a Mátészalka-Debrecen szakaszhoz hasonlóan alkalmasak lennének egy futóversenyre.

Nyugati pályaudvar-Hernád

A budapesti pályaudvar és a Pest megyei község közötti 55 kilométert (átszállás nélkül) 1 óra 31 perc alatt teszi meg a MÁV. Ennyi idő alatt Mészáros Lőrinc, aki percenként 304 ezer forintot keres, 27,7 millió forinttal lesz gazdagabb.

Pusztaszabolcs-Székesfehérvár

A mindössze 30 kilométerrel egy teljes óráig küzd a magyar vasút.

Budapest-Esztergom

A két város között 53 kilométer a távolság, a MÁV-nak mégis 1 óra 5 percig tart az út. Miközben egy japán szupervonat, amely óránként 300 km-es sebességgel halad, alig 10 perc alatt suhanna végig Esztergomig.

Budapest-Lajosmizse

Ez egy 73 kilométeres szakasz, de a hazai vonatokkal 2 óra egy percig tart mire célbaérünk, aminél még egy elektromos roller is gyorsabb választás lenne, ugyanis azzal akár 40 km/órával is száguldhatunk.

Nyíregyháza-Vásárosnamény

Az 59 kilométeres utat 1 óra 41 perc alatt tudjuk levonatozni, ami tovább tart egy Budapest-London repülőútnál.

Salgótarján-Hatvan

1 óra 21 percen át élvezhetjük a MÁV kényelmét ezen az 59 kilométeres szakaszon.

Székesfehérvár-Sárbogárd

Itt egy nap alatt csupán két közvetlen járat megy, amelyeknek 53 perc kell ahhoz, hogy a 39 kilométeres táv végére érjenek. Ennél alig öt perccel több idő, vagyis 58 perc 33 másodperc alatt úszta át a jelenlegi csúcstartó az 5,2 kilométeres Révfülöp-Balatonboglár távot a Balaton-átúszáson.

Kaposvár-Szeged

Ez azon szuper vonalak egyike, ahol a fővárost is érinteni kell, így 226 kilométeres utazás vár ránk két átszállással, és összesen 5 óra 58 perc felhőtlen vonatozással.

Nyíregyháza-Pécs

Ez az ország egyik legbátrabb vonatos utazásainak egyike lehet, ugyanis két átszállással 7 óra 13 perc alatt juthatunk el az egyik városból a másikba, ami alatt majdnem a teljes első évadot bedarálhatjuk a Jóbarátokból.

Szeged-Makó

Csupán 28 kilométer, 46 perces menetidővel. Épp elég idő arra, hogy meghallgassuk Orbán Viktor szombati tusványosi beszédét!

 

Keresés az oldalon