Titkosszolgálati eszközöket is bevetnek a hálapénz ellen

Startlap - Startlap
Névtelen bejelentés alapján, próbavesztegetéssel is vizsgálhatják az egészségügyi dolgozókat. Reggeli hírösszefoglaló.

Titkosszolgálati eszközöket is bevet a Nemzeti Védelmi Szolgálat a hálapénz ellen

Már munkába állt a titkosszolgálati módszereket és eszközöket is használó Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) egészségügyi szolgáltatók védelmi főosztálya. Ha érdekel, hogyan küzdenek a hálapénz ellen, erre a linkre kattints.

Hetven nap után épült fel a Covid-fertőzésből egy magyar kismama

Több mint két hónap után hagyhatta el a Semmelweis Egyetem klinikáját a 34 éves kismama, akit a koronavírus nagyon súlyos szövődményeivel kezeltek. Szilvia megpróbáltatásairól itt olvashatsz bővebben.

Több mint 100 milliárd forintról döntött az Orbán-kormány

Kis híján 110 milliárd forintos átrendezésről döntött a kormány a szerda esti Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján. Az indoklás nélkül elvégzett átcsoportosításról ezen a linken találsz bővebb információt.

A gyógyszerhatóság engedélyezte az orosz és az oxfordi vakcina alkalmazását

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A magyar hatóságok engedélyezték az Astra Zeneca oltóanyagát és a Szputynik V orosz koronavírus elleni vakcinát is – írja a hír forrásának megjelölése nélkül az Origo, hozzátéve, hogy az Európai Unióban így Magyarországon indulhat meg először az oltás e két vakcinával. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Biden aláírta: visszatérnek a klímaegyezményhez

Rendeletet írt alá Joe Biden új amerikai elnök az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatéréséről szerdán a Fehér Ház átvétele után tett egyik első lépéseként, megsemmisítve ezzel republikánus elődje, Donald Trump egyik legsúlyosabb döntését. Részletek. Ha érdekel, ezen felül milyen döntéseket hozott még az USA szerdán hivatalba lépett elnöke, ezt a cikket is figyelmedbe ajánljuk.

Elakadt az oltás a főváros idősotthonaiban

Több mint egy hete leállt a fővárosi fenntartású idősotthonok oltási programja és azóta sincs semmilyen információ a folytatásról – közölte a Népszava kérdésére Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Az Európai Gyógyszerügynökség nélkül is engedélyezhetik itthon a kínai vakcinát

Jelenleg is zajlik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakmai felülvizsgálata az egyik kínai koronavírus-vakcinával, a Sinopharm oltóanyagával kapcsolatban. Bár a koronavírus-oltásokkal kapcsolatban részben európai uniós megállapodás köt minket, nem biotechnológiai eljárással készített vakcinát vásárolhat az ország. Részletek.

Felszámolják a letartóztatott vállalkozó állami milliárdokkal dotált birodalmának egyik fő cégét

Közvetlenül a koronavírus-járvány előtt a Gladiolus Kft. hatástalan kézfertőtlenítőket terített az országban. Részletek.

Rettegésben tartják a Balaton élővilágát a kárókatonák

PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Egyetlen védelmi megoldást a Balaton befagyása hozhatna, amire a jelenlegi meteorológiai előrejelzések alapján nincs esély. De mi a gond a kárókatonákkal? Ebből a cikkből megtudhatod.

A hét legmelegebb napjai következnek

Az előttünk álló napokban éri el a melegedés a tetőfokát, csütörtökön, délnyugaton akár 16 fokot is mérhetünk. Mellé azonban erős, viharos szél is társul. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Leugrott egy diák a 3. emeletről a budapesti Veres Pálné...

képcím

Tényleg megérkezett a tél: videón a budapesti hószállingózás,...

képcím

Nincs pénze a fővárosnak a Biodóm fűtésére, bármikor...