Titkolják, miért járt a magyar állami gép Moszkvában

Startlap - Startlap
Felszólították az amerikaiakat, hogy hagyják el Ukrajnát; Kijevben járt Novák Katalin tanácsadója; Zaporizzsjai atomerőmű: ENSZ-ülés összehívását kérik az oroszok. Az ukrán-orosz válság hírei.

Titkolják, miért járt a magyar állami gép Moszkvában

Vasárnap Moszkvába repült a honvédség 607-es jelű Falcon repülőgépe, miként az Index elsőként megírta. A repülő hétfőn kora este indult vissza a vnukovói repülőtérről, a Liszt Ferenc repülőtéren letette utasát, majd továbbrepült a kecskeméti katonai bázisra. A magyar kormányzat hivatalos csatornáin sem hétfőn, sem kedden nem adtak hírt arról, hogy bármelyik kormánytag, állami vezető Oroszországba utazott volna tárgyalni. Részletek.

Felszólították az amerikaiakat, hogy hagyják el Ukrajnát

Oroszország a következő napokban csapásokat hajthat végre Ukrajna civil infrastruktúrája és kormányzati intézményei ellen – figyelmeztetett kedden a kijevi amerikai nagykövetség, amely egyúttal arra szólította fel az amerikai állampolgárokat, hogy hagyják el az országot amint lehet, mégpedig szárazföldön, közúton. (24.hu)

Kijevben járt Novák Katalin tanácsadója

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője hétfőn Kijevben bemutatta a „Kijevi Kezdeményezést”, melynek célja Ukrajna, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Magyarország biztonságpolitikájának összehangolása. Magyarországot Altusz Kristóf, Novák Katalin diplomáciai tanácsadója képviselte. A résztvevők beszéltek az Oroszországgal szembeni „szankciók folytatásáról” és „az Ukrajnának nyújtott jövőbeli biztonsági garanciáiról”. (24.hu)

Zaporizzsjai atomerőmű: ENSZ-ülés összehívását kérik az oroszok

Moszkva arra kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy a mai napon üljenek össze és vitassák meg a zaporizzsiai atomerőműben kialakult helyzetet – írja a The Guardian. Bővebben.

“Véget kell vetni a nukleáris kardcsörtetésnek!”

António Guterres, az ENSZ főtitkára a „nukleáris kardcsörtetés” leállítását követelte. Hangsúlyozta, hogy a világ a „maximális veszély pillanatában” van, és minden atomfegyverrel rendelkező országnak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy „nincs első használat”. (24.hu)

Sosem volt „Putyin Raszputyinja” a felrobbantott Darja Dugina apja

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Alekszandr Dugin lánya az Ukrajnában is harcoló Wagner Csoport alapítójának, a féllegális harcosokat fizető Jevgenyij Prigozsinnak dolgozott újságíróként, de valójában az apja lehetett a merénylet célpontja. Dugint tévesen hiszik „Putyin agyának” és főideológusának, ugyanakkor számos magyar politikus kerülhetett kapcsolatba a mozgalmávalPortré.

“Európában csak Ausztria és Magyarország nem szállított fegyvert Ukrajnának”

Európában csak Ausztria és Magyarország nem szállított fegyvert Ukrajnának – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az Ukrinform ügynökség szerint hétfőn az ukrán televízióban. (24.hu)

Kaszparov: Az oroszok pusztító veresége az egyetlen esély a változásra

Az orosz ellenzék legismertebb arcával, a világbajnok sakkozóval készített interjút a Válasz Online. Ide kattints.

Végleg szakít Oroszországgal az F1

Soha többé nem lesz már futam Oroszországban – nyilatkozta a Forma–1 vezérigazgatója a Sport Bildnek. Stefano Domenicali ezt az Ukrajna elleni háború megindításával indokolta. (hvg.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...