Tippek, hogy mire érdemes odafigyelni a kertben

Startlap - Startlap
Itt a jó idő, beköszöntött a tavasz, amit virágok is szeretnek.

Bizonyára sokan várták már, hogy véget érjen a hosszú, hideg tél, és beköszöntsön a tavasz. Főleg a kerttulajdonosok lehettek így vele, elvégre nincs is annál jobb, ha az ember a szép májusi napsütésben kisétál az általa ültetett virágok és fák közé.

Íme néhány információ és tanács a növényekkel kapcsolatban.

A gyümölcsfák intenzív hajtásnövekedése májustól júniusig tart – írja a szephazak.hu. Ezeken a fákon a virágok lehullását követő 2-3 héten belül megfigyelhető az első gyümölcshullás, ami azt a célt szolgálja, hogy a fa ledobja magáról a nem tökéletesen megtermékenyített gyümölcskezdeményeket.

A magról vetett zöldségeket májusban már lehet palántázni. A zeller, a karalábé, a paradicsom és paprika, a görög- és sárgadinnye mind kiültethető. Ebben az időszakban vethető be az uborka, a sárgarépa, a spenót és a retek is. Fontos a kapálás és a gyomtalanítás a vetés és a palántázás előtt.

A gyógynövények ültetésekor lényeges, hogy a terület gyomoktól mentes, laza talajszerkezetű és humuszban gazdag legyen. Egy-két nappal az ültetés előtt érdemes elkezdeni öntözni a gyógynövények területét.

A teraszon kora tavasszal elhelyezett növényeket tanácsos most kicserélni nyáron nyíló fajtára, míg a petúniák, a muskátlik tápanyagban gazdag termőföldet igényelnek. Ha pedig a hőmérséklet engedi, a szobanövényeket ki lehet vinni a szabadba, de ne érje őket huzat és közvetlen napfény.

Ez is érdekelhet

képcím

Kitalálod, melyik ország fővárosában járunk? Kvíz

képcím

Tovább emelkedhetnek az ingatlanárak, annyira nagy a kereslet

képcím

Karácsony Gergely megmutatta a feleségét