Tévhitek a végrendeletekkel kapcsolatban - a pandémia miatt a magyarok negyede készítene

Startlap - Startlap
Megvizsgálták, milyen hatással van a koronavírus-járvány a végrendelkezési szokásainkra. Hírösszefoglaló.

Tévhitek a végrendeletekkel kapcsolatban – a pandémia miatt a magyarok negyede készítene

A világjárvány nem növelte jelentősen a végrendelkezési kedvet, a magyarok 9 százaléka készített végintézkedést a pandémia miatt, és 18 százalékuk fontolgatja, hogy készít – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) online felmérésből. Azonban továbbra is sok a tévhit az örökléssel és a végrendelkezéssel kapcsolatban. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

Egyelőre nem jut Európából Magyarországra influenza elleni oltás

Gulyás Gergely szerint akár néhány nap alatt beszerezhető külföldről influenza elleni vakcina, a 24.hu által megkérdezett nagykereskedők próbálkozásai viszont kudarcba fulladtak. Ha kíváncsi vagy, mi a helyzet itthon védőoltásfronton, a lenti cikkből megtudhatod.

Népszava: Több ezer helyszínre nem érnek oda a mentők mintavételre

MTI/Balogh Zoltán

A Népszava értesülései szerint hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentők. A napilap úgy tudja, a covidosokat ellátó budapesti intézmények is telítődnek. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Túl sok lélegeztetőgépet vettek Szijjártóék, most próbálnak túladni rajtuk

A HVG értesülései szerint a koronavírus-járvány első hulláma óta megvett 16 ezer lélegeztetőgépből a külképviseletek legalább nyolcezret próbálnak eladni, beszerzési áron. Az ügy kapcsán megkeresték a külügyminisztériumot, válaszukat itt találod.

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét. Részletek.

Változik a boltok nyitvatartása a hétvégén

Mutatjuk, milyen nyitvatartás szerint fogadják az üzletek a vásárlókat mindenszentekkor és halottak napján. Az információkért erre a linkre kattints.

Kiszámolták, mennyivel lesz olcsóbb lakást venni a csokosoknak 2021-től

Getty Images

A tavaly induló családvédelmi akcióterv több eleme is a lakásvásárlást segíti, még a szabadon felhasználható babaváró hitelt is lakáscélra fordítják a legtöbben az igénylők közül. Az elmúlt hetekben újabb támogatási formákról érkeztek bejelentések, amelyek szintén a csokos vevőknek kedveznek. Az új intézkedések január 1-től lépnek életbe, de mennyit jelentenek forintban kifejezve az újabb kedvezmények? Mennyivel lehet olcsóbban lakáshoz jutni csokkal, mint anélkül? Ezeknek a kérdéseknek jártak utána ebben a cikkben.

Halomra ölik a vonuló darvakat Libanonban

Szokatlanul erős a darvak vonulása a Földközi-tenger térségében, ezt kihasználva valósággal mészárolni kezdték a védett madarakat Libanon déli részén. A Committee Against Bird Slaughter (CABS) orvvadászat-ellenes nemzetközi szervezet felkavaró képeket tett közzé a Facebook-oldalán. A döbbenetes fotókért ide kattints.

Így veszünk új Daciát

A Vezess.hu megnézte, mekkora kaland hozzájutni a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásához. Van pár buktató, amire érdemes odafigyelni. 

Több napra befellegzett a szép időnek

Hideg- és melegfront, eső, szél, napsütés – mindenből kapunk a következő napokban. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Gálvölgyi-ügy: ezért szerepelt a "VIP" adat a mentési...

képcím

Gálvölgyi-ügy: Pintér vizsgálatot indít az eset után a...

képcím

Mentőszolgálat: Gálvölgyi János esetében hibásan mérlegelt a...