Térképre rajzolták, mi fog történni a bolygóval a klímaváltozás hatására

Startlap - Startlap
Kétszáz tudós közös munkája eredményeként részletes beszámolót közöltek arról, milyen változásokra számíthatunk, az interaktív térképen te is megnézheted, hogy a saját lakóhelyedre nézve mindez mit jelent. Délelőtti hírösszefoglaló.


Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Térképre rajzolták, mi fog történni a bolygóval a klímaváltozás hatására

Kétszáz tudós közös munkájának eredményeként 8 év után az ENSZ klímaváltozással foglalkozó testülete (IPCC) kiadta a hatodik átfogó jelentését az éghajlatváltozásról. A kutatók részletes beszámolót közöltek arról, milyen változásokra számíthatunk, az interaktív térképen pedig te is megnézheted, hogy a saját lakóhelyedre nézve mindez mit jelent. A drámai, a világ minden táját érintő átalakulások kapcsán egy nagyon fontos megállapítás is született arról, hogy lehet-e még valamit tenni a katasztrófa mérséklése érdekében. Bővebben.

Egyedül a Legfőbb Ügyészség árulta el, hogy használta-e a Pegasust

Vadai Ágnes négy minisztériumot hiába keresett meg a kérdéseivel, kizárólag Polt Péterék voltak hajlandóak értékelhető választ adni. Részletek itt.

Medvék mászkáltak Eger külvárosában

Fotó: DEA / G. CARFAGNA/De Agostini via Getty Images

Egy anyamedvét és bocsát látták a városban. Részletek itt.

Nyolc éve kómában fekvő somogyi édesanyától követel gyerektartást a bíróság

Az agyi fertőzés miatt 24 órás ápolást igénylő, teljesen magatehetetlen asszonyt jogszerűen kötelezte a bíróság gyerektartás fizetésére. Ha érdekel az eset, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a legfrissebb járványügyi adatok

A fertőzések, halálozások és a vakcináció alakulásáról szóló legújabb, hivatalos statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Erzsébet királynő fiát beperelték egy tinédzser megerőszakolása miatt

András yorki herceg korábban a botrány miatt már lemondott a királyi család nevében végzett feladatairól. Az ügyről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Két osztrák település karantén alá kerül szerdától

Fotó: Getty Images/DEA / ALBERT CEOLAN / Contributor/De Agostini Editorial

Az aggasztó járványügyi adatok miatt a kelet-tiroli Oberlienz és Innervillgraten területén a tartományi vezetés egy sor további, szigorú biztonsági intézkedésről döntött. További információkért katt ide.

Eltévednek, megsérülnek és elpusztulnak a gólyák Görögországban a pusztító tűz miatt

Az állatok éppen az apokaliptikus erdőtüzek idején haladtak át az Attika régión Afrika felé. Nemcsak ők, hanem más fajok is halálos veszélyben vannak. Bővebben.

Záporok és kánikula jellemzik a hetet

A szerda este átvonuló hidegfront egy pillanatra mérsékli a nagy meleget, de a 30 fok feletti csúcshőmérsékleteket ez sem tudja megtörni. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Öt nőt öltek meg Bécsben egy nap alatt - A hét hírei képekben

képcím

Földrengés volt Ausztriában