Terjed a vírus: Horvátország döntött a turistákról

Startlap - Startlap
Zágráb a koronavírus sokkal jobban fertőző delta variánsa miatt aggódik. Esti hírösszefoglaló.

Terjed a vírus: Horvátország döntött a turistákról

MTI/Varga György

Andrej Plenkovic horvát kormányfő figyelmeztet: Európában terjed a koronavírus sokkal jobban fertőző delta variánsa, azok, akik nincsenek beoltva, veszélyben vannak. A zágrábi kormány ezért most az országban nyaraló turistákat érintő döntést hozott. Részletek.

Eközben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján is megjelent egy tájékoztató, amelyben a Horvátországba utazók figyelmébe ajánlanak egy új űrlapot. Erről itt olvashatsz bővebben. 

Osztrák kutatók: reális esély van egy pusztító földrengésre Paksnál

Az osztrák környezetvédelmi hatóság szakértőket kért fel arra, hogy az MVM Paks II. Zrt. által a paksi bővítés előkészítése során készült földtani kutatás adatait elemezzék. Dr. Kurt Deckerrel, a bécsi egyetem geológusa rendkívül aggasztó következtetéseket vont le az elemzésből, amit ebből a cikkből ismerhetsz meg.

Fontos részletet árult el Kásler a harmadik oltásról

Kásler Miklós elmondta, bár az orvosokra bízzák, kinek milyen típusú vakcinát adnak be harmadikként, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma megfogalmazott egy irányelvet ezzel kapcsolatban, amit ebben a cikkben ismertetnek.

Megvan az első pozitív koronavírusteszt az olimpiai faluban

Kunihiko Miura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Sokáig kérdéses volt, megrendezik-e a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát. A sportolók ezekben a napokban érkeznek Japánba, és most az okoz riadalmat, hogy az olimpiai faluban pozitív lett a koronavírustesztje a szervezőbizottság meg nem nevezett külföldi tagjának. Részletek.

Mai hír az is, hogy az egyik magyar sportoló a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége által kötelezővé tett oltás miatt lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről. Ha kíváncsi vagy, kiről van szó, erre a linkre kattints.

Hathavi pénzt kapnának jövőre a rendőrök, de sokaknak mégse jutna

2022 februárjában fizetnék ki a rendvédelmi hivatásos állomány részére a még 2019 végén bejelentett, 3 évenkénti 6 havi illetménynek megfelelő összegű „fegyverpénzt”. A plusz pénzről azonban csak több feltétel teljesülése estén lehet szó. Melyek ezek? Innen kiderül.

Értelmet nyer az ország legnevetségesebb körforgalma

A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését

– írta szombaton Facebook-oldalán Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese most elárulta, mik a kormány tervei a páratlan körforgalommal. Ide kattints.

Meghalt egy magyar turista Olaszországban

A tragédia körülményeiről ebben a cikkben számolnak be.

Egymilliárdos Trianon-kiállítást szerveznek

Illusztráció – A Magyar Posta által A nemzeti összetartozás éve, a Trianon 100 emlékév alkalmából megjelentetett bélyegblokk az ünnepélyes kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban 2020. szeptember 29-én (MTI/Máthé Zoltán)

Nettó 1 milliárd 17 millió forintért nyerte el a „2020 – A Nemzeti Összetartozás éve” rendezvényhez kapcsolódó kiállítás szervezését a Hybrid Art Management Művészeti és Szolgáltató Kft. És hogy mit kapunk ezért cserébe? Megtudhatod ebből a cikkből.

 

Heti hírösszefoglalónkat ezen a linken találod

Ez is érdekelhet

képcím

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi áradásoknak -...

képcím

Nem keresik tovább Győrffy Ákos hegymászót Olaszországban

képcím

Keresik Győrffy Ákos hegymászót Olaszországban