Több helyen leszakad ma az ég, figyelmeztetés érvényes

Startlap - Startlap
Szombaton négy, vasárnap csak egy megyét kerül el a vízözön. Heti hírösszefoglaló.

Több helyen leszakad ma az ég, figyelmeztetés érvényes

Getty Images

Mozgalmas idővel telik a hétvége, többször eleredhet az eső: hazánk legnagyobb részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt. Szombaton négy, vasárnap csak egy megyét kerül el a vízözön. A térképet ebben a cikkben találod.

Orbán: Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás

A kormány legújabb járványügyi intézkedéseit ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Lehetőség lesz a harmadik oltásra is. Az interjút a miniszterelnökkel itt találod.

De vajon milyen vakcinát lehet, és milyen vakcinát kellene kapnunk harmadik oltásként? Válaszok ebben a cikkben.

A témában a WHO is véleményt mondott, ha kíváncsi vagy, jó ötlet-e a harmadik oltás bevezetése az Egészségügyi Világszervezet szerint, innen kiderül.

Újabb nyugdíjemelés jöhet

Varga Mihály újabb nyugdíjemelést lengetett be az Origónak adott interjújában. Hogy mikor, és mi következhet még, arról ebben a cikkben olvashatsz.

24.hu: Matolcsy fia és barátnője is magánrepülővel utazgat

Új Bombardier tűnt fel a Liszt Ferenc Repülőtéren, a gépet hónapok óta figyelik, az utasokról fényképek is készültek. A Magyar Nemzeti Bank elnökének fia mellett, aki a közpénzmilliárdok esőjébe a közelmúltban került bele édesapja munkásságától nem függetlenül, az ifjú NER-esek egy régi motorosa is feltűnt a dollármilliós repülőgép körül. Matolcsy Ádám megszólalt az ügyben. Bővebben.

Kiderült, hány új koronavírus-fertőzöttet köszönhetünk a foci-Eb-nek

Niklas HALLE’N / AFP

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) legfrissebb jelentésében nem egy bődületesen nagy számmal álltak elő, azonban az UEFA vezetője kiakadt, amiért “a futballt vádolják a koronavírus terjesztésével”. Részletek itt.

Már több mint 150 halottja van a nyugat-európai ítéletidőnek

Tovább emelkedett a Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások halálos áldozatainak száma. Sajtóbeszámolók szerint Németországban már több mint 130-an haltak meg a rendkívüli időjárás következtében, ebből kilencven ember az ahrweileri járásban, Rajna-vidék-Pfalz tartomány északi részén. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban eddig 43 elhunytról tudnak. Több gát átszakadt, sokakat még mindig keresnek. Részletek.

Itt vannak a fővárosi antitestvizsgálat első eredményei

A Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve ingyenesen lehetőséget biztosított 60 év feletti budapesti lakosok számára koronavírusantitest-tesztelésre. Az eredményeket ebben a cikkben közlik.

A Semmelweis Egyetem szintén elvégzett egy antitestvizsgálat-sorozatot, ami meglepő eredményeket produkált. Ha érdekel, erre a linkre kattints.

Elindította Brüsszel a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben

A homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt indult eljárás. Gulyás Gergely már reagált is a hírre. Részletek.

Mindeközben a Meseroszág mindenkié című, gyermekeknek szóló érzékenyítő könyv szerkesztője bejelentette: külföldre költözik, mivel halálos fenyegetéseket is kapott. De a költözésnek ennél összetettebb okai vannak. Nagy Boldizsár ebben a cikkben nyilatkozik döntéséről.

Kiderült, kik jelentkezhettek a 35 éves útkoncesszióért: Mészáros Lőrinc és több külföldi is felbukkant

Getty Images

A magyar insfrastruktúraépítést jól ismerő osztrák cég, egy új francia szereplő, egy feltörekvő magyar vállalat, és az elmaradhatatlan Mészáros-érdekeltség jelezték szándékaikat a Nemzeti Koncessziós Irodánál piaci hírek szerint. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Augusztustól sokkal drágább lesz ételt rendelni

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa az elviteles és házhoz szállított ételre. Íme, a részletek.

Turisztikai ügynökség: grandiózus lesz az idei tűzijáték

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek az idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. Itt olvashatsz  a technikai részletekről bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit

képcím

Orbán Viktor Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

képcím

Orbán Viktor: Legyőztük a régi és az új ellenzéket, a...