Teljesen elbonthatja a népligeti felüljárót a főváros?

Startlap - Startlap
Műszaki vizsgálatot végeznek, a januártól bevezetett súlykorlátozás is szigorodhat. Délelőtti hírösszefoglaló.

Teljesen elbonthatja a népligeti felüljárót a főváros?

Az Üllői út forgalmát a Könyves Kálmán körúton átvezető, 1978-ban átadott műtárgyat beható műszaki vizsgálatnak vetik alá. A Főpolgármesteri Hivatal nyilatkozatot adott ki, amelyből akár arra is lehet következtetni a Világgazdaság szerint, hogy nem biztos, hogy a januári súlykorlátozás lesz az utolsó, sőt, a hidat elbonthatják. Részletek.

Koronavírus itthon: ismét száz felett a halálos áldozatok száma

Az adatokból is látszik, hogy valóban megérkezett az ötödik hullám. A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva láthatók.

Lejártnak tűnő vakcinákat kaptak a háziorvosok, elfelejtettek szólni az átcímkézésről

A 2021-es lejárati dátummal ellátott oltóanyagoknak igazából semmi baja nincs, erről azonban a háziorvosokat nem tájékoztatták. Azt, hogy az érintett Pfizer-vakcinák használati idejét meghosszabbították, Karikó Katalin is megerősítette. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szél Bernadett: Rendőrök büntetnek Mészáros magánútján, 7000 forintot kell fizetni az átkelésért

MTI/Czeglédi Zsolt

A rendőrség tagadja a független képviselő állításait, miszerint Mészáros Lőrinc magánútját védenék. Szél Bernadett szerint nemcsak útdíjat kérnek, de tízezrekre bünteti a hatóság azokat, akik ezt nem fizették meg. Bővebben.

Veszélyes e-mail terjed: itt a lista, amin megnézheted, te is az áldozatok között vagy-e

A közelmúltban fedezték fel a szervert, amely közel félmillió, malware, vagyis “rosszindulatú szoftver” által gyűjtött fiókadatot tartalmazott. Ide kattintva az e-mail címed birtokában ellenőrizheted, hogy hozzád is eljutott-e a vírusos üzenet.

Megduplázták a babaváró hitel büntetőkamatát

A hitel igénylésének időpontjától függően, a maximális 10 millió forintos hitelösszeg mellett akár 3 millió forint feletti büntetést is kaphatnak azok a párok, akik nem teljesítik a gyermekvállalásra vonatkozó feltételt. A változásokról itt írnak.

Kazahsztán: 18 ember meghalt a tüntetéseken, orosz katonák ezreit vezényelték az országba

A rendfenntartók válogatás nélkül, éles lőszerrel lőttek a tömegbe – állítják kormányellenes demonstrálók. Az orosz katonák “békefenntartóként” vonultak be Kazahsztánba, az Egyesült Államok külügyminisztériuma azonnal jelezte, hogy figyelik az oroszokat. Videó és további részletek itt.

Péntektől enyhítik az angliai beutazás szabályait

Az eddigi szabályozás értelmében az indulás előtt legfeljebb 48 órával PCR- vagy gyorsteszt elvégzésére kötelezték az utazókat, majd az érkezést követően egy újabb PCR-teszt eredményét kellett elkülönítve megvárni. Ezeken az intézkedéseken lazít a brit kormány két lépésben, péntektől, illetve vasárnaptól. További információkért katt ide.

Egyetlen napig tart a szikrázó napsütés, havazás jön helyette

Péntek estétől mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket, amelynek köszönhetően egyre nagyobb területen beborul az ég. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

GraphicaArtis/Getty Images

Aztán vasárnap reggelre már akár 10 centiméteres hótakaróra ébredhetünk. Ha kíváncsi vagy, hol és mekkora hóesés várható, akkor ezt a cikket nézd meg.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Kérjen részletfizetést a NAV-tól, üzente Semjén Iványinak - A...

képcím

Mészáros Lőrincnek autószervize is van, ami évi egymilliárdért...

képcím

Kiderült, mikor lesz az egészségügyi szakdolgozók következő...