Telex: Orbán Viktor torpedózta meg Rogán Antal új feleségének milliárdos földvásárlását

Startlap - Startlap
A lap értesülései szerint a kormányfő nem egyszerűen nemtetszését fejezte ki, hanem felszólította miniszterét, hogy bármi áron, de állítsa le az 1,6 milliárdos adásvételt. Reggeli hírösszefoglaló.

Telex: Orbán Viktor torpedózta meg Rogán Antal új feleségének milliárdos földvásárlását

A lap értesülései szerint a kormányfő nem egyszerűen nemtetszését fejezte ki, hanem felszólította miniszterét, hogy bármi áron, de állítsa le az 1,6 milliárdos adásvételt. A kormányközeli sajtóban az első híreket követően tíz nap hallgatás után bukkant fel Rogán Antal, aki a szerződés jóváhagyását elutasító, hiányosan közölt határozattal igyekezett cáfolni mindent, és gyűlöletkampányt kiáltott. Mi történhetett valójában, hogyan kaszálhatták el végül a vásárlást? Erről szól ez a cikk.

Szlovákia nem kér a Szputnyikból: “Nem akarjuk, hogy a kormány kísérleti nyúlként kezelje a lakosságot”

A jövő héten 80 ezer ember számára elegendő orosz vakcina érkezhetett volna az országba, azonban a vásásláshoz szükséges határozatot megvétózták. További információkért katt ide.

A Perseverance leszállt és elküldte az első képét a Marsról

Fotó Bill IngallsNASA via Getty Images

Az “Állhatatosság” névre keresztelt, 2,4 milliárd dolláros marsjáró, amely tavaly júliusban kelt útra, a 250 méter mély Jezero-kráterben szállt különleges körülmények között landolt. Fotók és további részletek itt.

A Maldív-szigetek lett a NER-magángép kedvenc célpontja

Az illusztris utazóközönséggel bíró Bombardier Global 600 visszatérő vendégnek számít az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoporton, amelyet helyi jelentések szerint újra felfedezett magának a pénzügyi elit. A gép idei úti céljai alapján arra következtethetünk, hogy nem mindenki vakációját korlátozza a járvány, a válság meg a tél. Bővebben.

Hogyan lehetséges az, hogy a 41 éves megkapta az oltást, a 86 éves meg nem?

A legidősebbek február eleji oltásának megkezdése után felborult az oltási sor, ahogy erről számos érintett is beszámolt. A folyamatnak van magyarázata, és a jelenlegi adatok alapján úgy tűnik, hogy a rendszer megborulásával éppen az egyik legveszélyeztetettebb csoport járt a legrosszabbul. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A fideszes települések majdnem 500-ször több turisztikai támogatást kaptak, mint ellenzéki társaik

A fideszes önkormányzatoknak 32 milliárd, az ellenzéki városvezetésnek 68 millió jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség által szétosztott közpénzből, amelyből az állásukat a turizmusban elvesztő tízezrek helyett a jó politikai kapcsolattal rendelkező, gazdag vállalkozókat támogatták. Bővebben.

Az állam saját rendezvényt csinál a Budapesti Tavaszi Fesztivál helyett

Fotó MTISzigetváry Zsolt

Gy. Németh Erzsébet kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettessel indoklás nélkül közölték, hogy a kormány több évtized után nem újítja meg a szerződéseket, hanem új fővárosi tavaszi és őszi fesztivált indít. Részletek itt.

Kósa Lajos örökösnős ügye nagyon ciki, de nem korrupció

A Transparency International Magyarország (TI) jogi igazgatója, akinek a szakterülete a téma, maga állítja ezt. Miért? Innen kiderül.

Éjjel tél, nappal tavasz lesz

Éjszakánként mínuszok és ködképződés, míg a nappalok folyamán enyhe hőmérséklet várható. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Rogán Antal szerint a Fidesznek nincs médiája, Magyarországon...

képcím

Az azonosítás, az igazolvány és az állam is a mobilba költözik

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár