TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham esetén életet ment

Startlap - Startlap
A januárban egy születésnapi torta miatt elhunyt 7 éves kisfiú halála árán megszületett az első központi intézkedés, amely tízezrek életét mentheti meg. Az érintettek szeretnék elérni, hogy az iskolák, óvodák tiltsák ki a kívülről behozott élelmiszereket. Délelőtti hírösszefoglaló.

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham esetén életet ment

A számítások szerint mintegy 40 ezer ember érintett, akiknek támogatás híján évi 50 ezer forintos kiadást jelentene az adrenalin-autoinjektorok beszerzése. A mogyoróérzékenység okozta anafilaxiás sokkban Újpesten elhunyt hétéves kisfiú halálának nyomán szülői kezdeményezésre megalakult Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület egy szakmai szervezettel együttműködésben elérte, hogy az adrenalin-autoinjektorok TB-támogatottak legyenek. A civilek további lépéseket sürgetnek, elsőként a kívülről behozott élelmiszerek kitiltását az óvodai és iskolai környezetből, illetve központi eljárásrendet. Bővebben.

Már 10 ember lehet, akinek 2 milliónál nagyobb a nyugdíja

Mindeközben körülbelül 270 ezren vannak azok, akiknek a juttatása a 60-80 ezer forintot sem éri elAz öregségi nyugdíjellátás átlagos összege 2021-ben 150 ezer forint volt. A bérek tempósabb növekedése miatt a nyugdíjasok relatív leszakadása egyre látványosabb. Részletek.

Márki-Zay Péter: Örülök, hogy csak én hibáztam, mindenki más tökéletes volt

Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje felháborodott írással és több helyreigazítással reagált a Facebookon a Direkt36 oknyomozó portál kedden megjelent hosszú tényfeltáró cikkére, amelyben az ellenzéki kampány összeomlásának okait taglalják az érintettekkel készült interjúk alapján. 

Talán a legszánalmasabb része a cikknek a “biológiai szükségletek” felemlegetése, ami még ha igaz is, teljesen méltatlan a komoly újságíráshoz

– fogalmazott. Íme a bejegyzés.

Háromszor annyiért veszi Magyarország az orosz gázt, mint a románok

MTI/EPA/Anatolij Malcev

Szijjártó Péter tavaly szeptemberben a legutóbbi Gazprom-szerződés aláírásakor büszkén jelentette be, hogy a kormány kedvező konstrukcióban állapodott meg Oroszországgal. Ehhez képest februárban azon tizenegy EU-tagállam közül, ahol meg lehet határozni az orosz importgáz havi átlagárát, mindösszesen egyetlen olyan ország volt, amely még a magyar kormánynál is többet fizet. Bővebben.

Brit hírszerzés: a veszteségek miatt szétesett az orosz katonai parancsnokság

A brit hírszerzés szerint az orosz hadsereg “jelentős erőforrás-problémái” miatt megosztottá vált katonai állomány hozzájárulhat a parancsnokság széthúzásához; az ukrán emberi jogi ombudsman több mint 3 ezer fogvatartott civilről nyilatkozott; Ukrajna megadásra szólította fel az Azovsztalban rekedt harcosaikat – állítja a Study of War. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Vállalkozások tucatjai várják a pénzüket a Samsung gödi gyárától, 50 százalékos kifizetést ajánlottak nekik

A 24.hu értesülései szerint mintegy több mint egymilliárd forinttal tartozik a dél-koreai Samsung gödi építkezésének egyik alvállalkozója a beruházáson bedolgozó magyar vállalkozásoknak. A kivitelezést végző Samsung Engineering Kft. állítja, a szerződésnek megfelelően fizetnek, és nem tudják, mi okozhatja a fennakadásokat. A beszállítók elmondásaiból viszont az derül ki, hogy szokatlan egyezkedés kezdődött az adósságról, amelyben a fővállalkozó is részt vett. Bővebben.

Jelentős áremelést tervezhetnek a magyar fuvarozók, ami az inflációt is növelheti

A hazai közúti fuvarozás éves szintű drágulása a 20 százalékot is meghaladhatja, mivel eddigi díjemeléseik nem tudják kompenzálni költségeik növekedését. További információkért katt ide.

Naponta 376-szor osztják meg egymással egy átlagos európai adatait az online hirdetők

Egy amerikai állampolgár esetében ez a szám közel duplájára nő.

Minden nap nyomon követi, hogy mit néz az eszközein az ember, függetlenül attól, hogy mennyire privát vagy érzékeny a tartalom, és rögzíti, hogy a felhasználó merre jár

– fogalmazott az Ír Állampolgári Jogi Tanács. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szándékosan ölhetett meg 132 embert a márciusban lezuhant kínai gép pilótája

Yu Jing/China News Service via Getty Images

A China Eastern légitársaság március 21-én lezuhant Boeing 737-800-as utasszállítója rendkívül szokatlan módon több mint 8 ezer méteres magasságból kezdett hirtelen zuhanni. A tragédia körülményeit kutató amerikai vizsgálat előzetes megállapításainak kiszivárgott információi alapján nem véletlenül. A balesetről és annak legújabb fejleményeiről itt írnak.

Csak átmeneti lesz a lehűlés

Egy hidegfrontnak köszönhetően szerdán jelentősen visszaesik a hőmérséklet, ugyanakkor már csütörtöktől ismét megindul a melegedés. A következő napok időjárás-jelentése itt olvasható.

(Címlapkép: Universal Images Group via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Az ATV műsorvezetője szerint Kaleta nem pedofil

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...