Tavaly a legtöbb új nyugdíjas már 150 ezer forint feletti nyugdíjat kapott

Startlap - Startlap
Tavaly először többségbe kerültek azok, akiknek átlag feletti nyugdíjat állapítottak meg. Mindeközben a kisnyugdíjasok között kirívóan magas a halálozási arány. Reggeli hírösszefoglaló.

Tavaly a legtöbb új nyugdíjas már 150 ezer forint feletti nyugdíjat kapott

Már látható a Magyar Államkincstár adataiban a nyugdíjasok körében zajló lassú generációváltás, több év után először tavaly többségbe kerültek azok, akiknek átlag feletti nyugdíjat állapítottak meg. Egy másik látványos statisztika is kirajzolódik: a kisnyugdíjasok között kirívóan magas a halálozási arány. Részletek itt.

Videón a tapolcai teherautós ámokfutó, aki elől a rendőrök is futva menekültek

A Mercedes Sprinter kisteherautó sofőrje húsvét hétfőn okozott tömegbalesetet. Videó és további részletek ebben a cikkben.

Sokkal veszélyesebb lehet a gyerekekre a brit mutáns

A Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója az új változat megjelenése előtt határozottan támogatta az iskolák újranyitását, a brit mutánssal kapcsolatos tapasztalatok azonban alaposan megváltoztatták véleményét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Direkt36: 450 milliárdos kínai hitelből építené fel a sanghaji gigaegyetemet a magyar állam

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az oknyomozó portál értesülései szerint a budapesti kampusz megvalósításáról a kormány egy olyan kínai céggel állapodott meg, amelyet világszerte több helyen gyanúsítottak meg kémkedéssel és korrupcióval. Bővebben.

Tűz ütött ki a Szent Margit Kórházban, az egyik beteg életveszélyes sérüléseket szenvedett

A III. kerületi Bécsi úton található intézményben kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Mi történt? Innen kiderül.

Tolonganak a magyarok a diákhitelért

A Diákhitel Központban megdőlt minden idők rekordja, az egy évvel korábbihoz képest háromszor több szerződést kötöttek. Magasan a legnépszerűbb egy új, 2020 májusa óta elérhető hitelkonstrukció. További információkért katt ide.

Petry Zsolt megkereste a Magyar Nemzetet, hogy “árnyaltabban fejthesse ki” véleményét Gulácsiról

Fotó: Jan-Philipp Burmann/ City-Press GmbH via Getty Images

A Hertha BSC kapusedzője hétfői interjújára annyi kritika érkezett, hogy a szövetség elbeszélgetett az ügyről Petry Zsolttal, aki ezután kereste fel a szerkesztőséget. Részletek itt.

Hiába lett stratégiailag kiemelt cég, megindult a felszámolás a debreceni orvosi eszközöket sterilizáló vállalatnál

Nem kérdés, hogy miért került az elsők között a stratégai fontosságú vállalatok közé az ország egykor legnagyobb injekcióstű- és fecskendőgyártója, a Dispomedicor. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. közreműködésével most, a harmadik hullám kellős közepén bő 600 millió forintért eladók a cég eredetileg 3,2 milliárd forintra értékelt eszközei. Bővebben.

Hétvégére visszatér az igazi tavasz

Jelenleg a szokásosnál 8-10 fokkal hidegebb idő jellemző, ugyanakkor pénteken enyhébb léghullámok érkeznek az országba. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Tragikus balesetben halt meg az ismert tiktoker

képcím

Megtalálták a tömegbaleset halálos áldozatát