Tartós drágulásra és újabb áremelésekre figyelmeztetnek a nagyvállalatok

Startlap - Startlap
A megnövekedett költségekkel szembesülő világmárkák már tervezik a 2022-es áremeléseket, és állítják: ha a döntéshozók nem lépnek, még nagyobb lehet a baj. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Kovács Attila

Tartós drágulásra és újabb áremelésekre figyelmeztetnek a nagyvállalatok

A nagy világmárkák a fogyasztókra hárítják kiadásaikat, már tervezik a 2022-es áremeléseket. Az ügyben komoly ellentmondás alakult ki a nagy cégek és a világ pénzügyi szakértői között, előbbiek állítják: ha a döntéshozók nem lépnek, még nagyobb lehet a baj. A drágulásról szóló legfrissebb előrejelzéseket ebből a cikkből ismerheted meg.

Koronavírus itthon: háromezer felett az új fertőzöttek száma

A megbetegedések rendkívüli megugrása mellett a halottak száma csökkent. Az aktuális, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva olvashatók.

Márki-Zay Péter: Semmi közöm az említett egykori biztosítási vállalkozáshoz

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje reagált a napokban nyilvánosságra hozott titkos dokumentumban megfogalmazott vádakra, amelyet a DK állítása szerint a Fidesz juttatott el hozzájuk Márki-Zay Péter lejáratása érdekében. Bővebben.

A Kossuth Rádió bemondta, hogy Dobrev Klára döntött 2006-ban “az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”

MTI/Mohai Balázs

“Ma már tudjuk” – állapította meg a független állami rádió, amely délutáni műsorában igyekezett megfejteni, miért gyűlt össze olyan kevés ember az ellenzék október 23-i eseményein. Részletek.

Bajba kerültek a Somogy megyei dízelesek: több kúton elfogyott az AdBlue

Az adalékanyag nélkül a modern dízelautókat nem lehet beindítani. A készlethiány a nagyobb gépjárművek tulajdonosait érinti igazán érzékenyen, a munka beszüntetésére kényszerülhetnek a vállalkozók. Bővebben.

Kötelező maszkviselést vezettek be több budapesti intézményben

Az egyik fővárosi kerület több helyszínen, valamint egyik legnagyobb egyetemünk rendelte el az orrot és szájat takaró maszkok hordását, a szigorítás napokon belül életbe lép. További információkért ide és ide kell kattintani.

Rekordot döntött a benzin ára

A heteken át tartó folyamatos emelkedésnek köszönhetően a benzin átlagára átlépett egy bűvös határt, a gázolaj szintén sosem látott összegért kapható a kutakon. Részletek.

Bármelyik pillanatban lezárulhat a reptér 1600 milliárdos adásvétele, de még mindig nem tudni, hogy ebből mennyit állnak az adófizetők

Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A légiközlekedésben tapasztalható iszonyatos visszaesések közepette, egy év alatt mintegy 1,5 milliárd euróval felnyomott áron, vagyis a jelek szerint mindenáron megvalósítanák Orbán Viktor szívügyét, a Budapest Zrt. visszaszerzését. Az elképesztő összeget megmozgató cégvásárlásba magánbefektetők is beszállnak, de sem a kormány, sem ők nem árulják el, milyen mértékben. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már csak néhány nap van hátra a napsütésből

Fokozódik a hajnali ködképződés, ugyanakkor délutánonként szikrázó napsütésre számíthatunk. Aztán beköszönt a felhősebb, csapadékosabb idő. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Orbán: Ez a magyar fül számára megdöbbentő

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek