Tahi Tóth László özvegye: Olyan szeretetben éltünk, ami az én szívemből soha nem lesz kitörölhető

A színész halála óta először szólalt meg felesége, Kárászy Szilvia.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-03-14 16:03

Egy hete vettek végső búcsút Tahi Tóth Lászlótól a Farkasréti temetőben. Felgyógyult agyműtétje után, tavaly ősszel még játszott is, de aztán kiderült, hogy súlyos betegséggel küzd a 74 éves színész. Felesége, a zongoraművész Kárászy Szilvia az AcNews riporterével beszélgetett.

“Nagyon nehéz, és sok-sok idő kell, hogy az ember megerősödjön. Pont eszembe jutott, hogy éppen egy éve vettem át a férjem Kossuth-díját, és vittem be neki a kórházba. Nem volt egyszerű az elmúlt időszak, hiszen a nagyon sok nehézség, fájdalom, reménykedés, gyógyulás mellett rengeteg szépség is volt ebben az egy évben” – kezdte a művésznő.

Kárászy Szilvia nem igazán tudja felfogni még, hogy mi is történt. “Megpróbáltam egy kicsit dolgozni, és ebben a hivatásom sokat segít. Emellett rendezkedem a lakásban. Úgy érzem, még itt van velem. Nagyon érdekes dolog, mert testben nincs, de lélekben intenzíven érzem az ittlétét. Mivel ő is művész és én is az vagyok, sokat jöttünk-mentünk, azt érzem, hogy biztos majd hazajön, csak épp elment valahová. Ez egy szürreális állapot, talán ez a legjobb kifejezés erre” – magyarázta a furcsa létállapotot az özvegy.

Közzétette: Tahi-Tóth Gábor – 2018. február 22.

Hálásan mesélte, hogy barátai és családja nagy erőkkel támogatja őt ebben a nehéz időszakban, folyamatosan érdeklődnek felőle, igyekeznek mindenben a segítségére lenni. “Elmondhatom, hogy nagyon sok szeretet vette körül a férjemet, amiért nagyon hálás vagyok mindenkinek” – mondta Szilvia, akinek hatalmas erőt adnak az emberek, de egyelőre még jobban esik neki egyedül lenni. “Én most eléggé visszahúzódó vagyok, mert annak ellenére, hogy ilyen sokan felajánlották a segítségüket, az ember valahogy magában próbálja rendezni a dolgokat.”

Az elmúlt év és a mindennapok nehézségeiről is mesélt a zongoraművész: “Általában már estére annyira elfáradok, és hála az égnek, tudok aludni. Alapvetően nyugalom van a lelkemben, és ez nagyon furcsa, mert sajnos már majdnem egy évvel ezelőtt elment a férjem, annyira súlyos volt az állapota. Az együtt töltött utolsó év pedig egy ajándék volt számunkra. Csodával határos módon színpadra is állt, olyannyira sikerült őt felgyógyítani. Ami nekem a legnehezebb volt, hogy gyakorlatilag állandóan, huszonnégy órában a lakásban voltam, nem került vissza a kórházba december végén, hanem itthon ápoltam őt.”

Tahi Tóth Lászlónak gyönyörű sírhelyet találtak, az özvegy úgy érzi, jó érzés lesz kijárni hozzá. “Nagyon nehéz erről beszélni, mert ezek tényleg intim dolgok az ember életében. Jó lesz kimenni olyan értelemben, hogy ott is ott van, itt is itt van velem, úgy érzem, hogy csak testben nincs velem, hiszem, hogy van azon túl is, hogy csak testben élünk. Olyan szeretetben éltünk, ami az én szívemből soha nem lesz kitörölhető.”

Címlapkép: MédiaKlikk

Mai nap hírei

Elvesztetted a telefonod? Ezzel a Google funkcióval könnyen megtalálod!

digitalhungary.hu9 órája

A magyar fővárosról, a magyar szurkolókról beszél most a fél világ

hirado.hu11 órája

Az éjjel közel 26 milliárd forintot mozgatott meg a kormány - kik a nyertesek?

mfor.hu14 órája

Müller Cecília ismét riadót fújt

168.hu15 órája

Sorra zárnak be a balatoni szabadstrandok: egyre kevesebb helyen fürödhetünk ingyen

penzcentrum.hu17 órája

Államcsínyt vizionál a volt alkotmánybíró

magyarnemzet.hu17 órája

Sarka Kata barátnős napja, mindhárman rendkívül csinosak voltak

liner.hu19 órája

Hazai híres emberek különös iskolai végzettségei

joy.hu19 órája