Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Szűk családi körben megkeresztelték a kis Lajos herceget - itt vannak az első fotók

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Katalin hercegné úszott a boldogságban.

Katalin hercegné és Vilmos herceg legifjabb gyermekét, a 11 hetes Lajost hétfőn délután négykor keresztelte meg Justin Welby, Canterbury érseke a londoni Szent János palota királyi kápolnájában – számolt be a BBC.

A nagy eseményen csak a szűk családi és baráti kör vett részt. II. Erzsébet és Fülöp herceg kihagyták a dédunoka keresztelőjét – ezt már előre megbeszéltek Vilmossal és Katalinnal, valószínűleg zsúfolt programjukba a ceremónia már nem fért bele.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

Lajos herceg elég sok keresztszülővel lett gazdagabb, összesen hat új hozzátartozója lett: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Hannah Carter és Lucy Middleton mindannyian a család bizalmasai, illetve rokonai.

Az eseményen természetesen a királyi család másik új tagja is részt vett: Meghan Markle egy olivazöld Ralph Lauren ruhában jelent meg Harry herceg oldalán.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

Katalin nagyon nyugodt és békés gyermekként jellemezte a kis Lajost az érseknek, és széles mosollyal az arcán azt is hozzátette, hogy reméli ez így is marad. Katalin, Vilmos és a három gyermekük egyébként most először jelentek meg együtt nyilvánosan.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

Lajos krémszínű ruhája pontos mása a Viktória királynő legidősebb lánya által 1841-ben viselt keresztelőruhának, ugyanebben a ruhában keresztelték meg két testvérét is.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

A szertartáshoz a szenteltvizet a Jordán folyóból hozták. A 40 perces ceremónia után a vendégeket teára és tortára invitálták. A sütemény a hagyományokhoz hűen Katalin és Vilmos esküvői tortájának egyik emelete volt.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

Az április 23-án született kis Lajos egyébként ötödik a trónöröklési sorban, mivel nővére, Sarolta az első olyan hercegnő, akit neme ellenére sem soroltak hátrébb a trón várományosai között.

 

Keresés az oldalon