Sztárséf eteti ősztől a parlamenti képviselőket

Startlap - Startlap
Wolf András cégei többet fognak ezért fizetni, mint amennyit a Gundel tejel a Miniszterelnökség ellátásáért.

Még tavaly év végén, december 12-én kötött bérleti előszerződést az Országgyűlés Hivatala a Séf Asztala Étterem Kft.-vel és a CER Kft.-vel a Kossuth tér 6. szám alatt található ingatlannal összefüggésben. Önmagában a cím talán nem jelent sokat, de némi keresgélés után hamar kiderül: ez az Országgyűlés volt MTESZ-székház helyén épülő új irodaháza lesz. A nettó 9 milliárd forintból elkészülő irodaház éttermének üzemeltetését – vélhetően hasonló megfontolásokból, mint a Miniszterelnökség esetében – nem bízták akárkire, sőt, még magasabb bérleti díjat is szed az Országgyűlés Hivatala, mint amennyit a Gundel fizet a Miniszterelnökségnek – írja a Menedzsment Fórum.

Többet fizet, mint a Gundel

A szerződő cégek 136,96 millió forintot fizetnek összesen az Országgyűlés Hivatalának, ami havi 2,6 millió forintos havi bérleti díjat eredményez. A kontraktus 2023. december 12-ig szól, viszont mivel előszerződésről van szó, az csak az ingatlan használatba vételét követő 15 napon belül lép hatályba, tervezetten 2019. szeptemberében. Innentől számítva pedig “csak” 51 hónapra tudjuk elosztani a szerződésben foglalt összeget. Így valamivel nagyobb havi bérleti díjat kaptunk eredményül, mint amennyit a Gundel fizet a Miniszterelnökségnek a menza üzemeltetésével összefüggésben. A sajtóban megjelent információk szerint a Várban működő menzáért havi 2,5 milliót perkál az étterem.

Sztárséf cége fog felelni a képviselők etetéséért

Visszatérve a parlament új irodaházába tervezett menzához, a két szerződő cég, a Séf Asztala Étterem és a CER Kft. is egyaránt köthető Wolf Andráshoz, aki az egyik legjobb magyar séfként híresült el; ő a New York Kávéház és a Salon étterem séfje is.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet és a hiteltörlesztési...

képcím

Orbán Viktor bejelentette: nagyobb nyugdíjemelés jöhet januártól

képcím

Választás napján is lehet országos népszavazást tartani