Szomorú rekorddal zárult a szilveszter: sosem volt még ilyen magas az elhunyt kutyák száma  

Startlap - Startlap
Rengeteg állat sérült meg, illetve veszett el, és a gazdák felkutatása sem könnyű feladat.

Az állatvédők számára is sokáig tartott az idei év utolsó éjszakája: egész éjjel folyamatosan érkeztek a riasztások a sérült, sokkos állapotban lévő kutyák miatt. Hiába kampányolnak egyre látványosabban a kutyák védelme érdekében a petárdázás ellen, a 2018-as évben rekord számú kutya veszítette életét a szilveszteri bulizás miatt – számolt be az ATV.

Sajnos idén megdöntöttük az elhalálozási rekordot, a balesetben elhunyt kutyák számát, úgyhogy ezt ilyen szomorú szilveszternek is mondhatjuk mi állatvédők

– közölte Nemes Ferenc állatmentő. A szilveszteri állatmentő ügyeletre érkező bejelentések száma folyamatosan nő: évről évre egyre több kutya tűnik el, illetve sérül meg.

A 19. kerületben például egy 11 éves ebre találtak rá járőrözés közben. Ő a hasán és a lábán sérült, a sebeit összevarták, azóta megfigyelés alatt tartják és keresik a gazdáját. Habár az állatokban már van chip, a gazdikat mégsem könnyű megtalálni, mivel általában nem frissítik a tulajdonosok a telefonszámukat, így az elkóborolt ebek gyakran végzik a menhelyeken.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbánt videóra vették, ahogy Bánk bánt énekel szilveszterkor az...

képcím

Három halott, verekedések, buszbaleset, részegség: a mentősök...

képcím

Budapesten és több nagyvárosban is ingyen parkolhatunk