A detoxikálók szilveszteri mérlege – ennyien élvezték a vendégszeretetüket

Startlap - Startlap
Kevesebb volt az alkoholmérgezést szenvedő beteg.

A korábbi évekhez képest szolídabban ünnepelték az emberek az új évet, kevesebben, összesen 49-en kerültek alkoholmérgezés miatt a detoxikálókba.

A budapesti Honvédkórházba 12 embert vettek fel éjszaka könnyebb és közepes alkoholmérgezéssel. Közülük senkinek sem életveszélyes az állapota, többen már haza is mehettek.

A Péterfy Sándor utcai kórházba 37 beteg került be enyhe, illetve közepes alkoholmérgezéssel. Egyikőjüknek intenzív ellátásra is szüksége volt. Közülük 16-an fiatalkorúak voltak.

Az Országos Mentőszolgálat 2980 esetet látott el szilveszterkor, ebből a fővárosban 830-at. Az éjfél és 4 óra közötti időszak volt a legsűrűbb. A mentőket országszerte 9 petárdás balesethez riasztották, volt, akinek a kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz, van, akinek arc-, illetve szemsérülést okozott. A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett 139 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert vittek kórházba, közülük 37 kiskorú volt – írták az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

 

Forrás: M1

Ez is érdekelhet

képcím

Négy fiatal halt meg a tapolcai vonatbalesetben

képcím

Szilágyi Liliána húga megszólalt: Felháborítónak tartom

képcím

Tényleg olcsóbb a Lidl külföldön? A válasz kicsit meglepő és...