Kiemelt Hírek 2021. május 26.

Szociális temetés: törvénytervezetbe dugták el a módosítást, ami nem a rászorulóknak kedvez

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 26.
Évek óta tologatják az anyagilag nehéz helyzetbe került gyászolókat segítő jogszabály bevezetését, ezúttal a 2022-es költségvetésről szóló törvényjavaslatba rejtették az erről szóló módosítást. Reggeli hírösszefoglaló.

Szociális temetés: törvénytervezetbe dugták el a módosítást, ami nem a rászorulóknak kedvez

A kormány évek óta tologatja az anyagilag nehéz helyzetbe került gyászolókat segítő jogszabály bevezetését, ezúttal a 2022-es költségvetésről szóló törvényjavaslatba rejtették az erről szóló módosítást. A szociális temetés rendkívül megosztó procedúrája ugyanakkor komoly járványügyi kockázatot rejt. Bővebben.

Benyújtották a pedofilellenes törvénycsomagot

Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella törvényjavaslata értelmében jön a pedofil-nyilvántartás és a jóval szigorúbb büntetések. Mit jelentene ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Videófelvételt közöltek az elhurcolt fehérorosz újságíró barátnőjéről, olyan, mintha bemagolt szöveget mondana 

A felvétellel valami látványosan nem stimmel, Sofia Sapega szinte bizonyosan kényszer hatása alatt beszél. Raman Prataszevics szülei, akit vasárnap tartóztattak le Minszkben Sapegával együtt, miután az Athén-Vilnius járatot bombariadóval és vadászgépekkel leszállásra késztették, kétségbeesett nyilatkozatot adtak ki, nemzetközi segítséget kérve. Videó és további részletek itt.

Harmincmilliárd forintnál járnak a kórházi adósságok

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Március 31-én 29,1 milliárd forint értékű kifizetetlen számla halmozódott fel az egészségügyi intézményeknél a beszállítók felé, pedig február végén még 22,8 milliárd forint volt ez az összeg. További információkért katt ide.

Az egri polgármestert kizárták az ellenzéki egyesület elnökségéből saját frakciótársai

A város korábbi alpolgármestere szerint Mirkóczki Ádám polgármester kiterjesztette autoriter hajlamait, a frakcióval szóba sem áll, a Fidesz politikusaival azonban kapcsolatban áll. Az egri helyzetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Hat budapesti nőt támadott meg egy 16 éves fiú

A fiatal társaival együtt több budapesti nőt rabolt ki, volt, akit bántalmazott, miközben a többiek nézték. Az esetről erre a linkre kattintva olvashatsz, illetve videón nézheted meg az egyik támadást.

Óriásvállalatnyi dolgozót veszített el Magyarország a koronavírus miatt

Amennyiben a vírus gazdasági hatásairól van szó, márpedig a járványellenes korlátozások elrendelése során ezek értelemszerűen rendre felmerültek, akkor nem árt azt az eddig kevéssé figyelt szempontot is megvizsgálni, hogy a koronavírus áldozatai között hány munkaképes korú, vagyis jó eséllyel dolgozó felnőtt volt. A csődbe ment cégek és a kiesett bevételek mellett ez szintén forintosítható veszteség. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Raktárban porosodik az 500 magyar fejlesztésű lélegeztetőgép

A készülékek, amelynek sorozatgyártását tavaly tavasszal jelentették be, veszélyezheti tartalékba kerültek, miközben Orbán Viktor portyázói és fürkészei 17 ezer darab lélegeztetőgépet vásároltak. Az ügyről az RTL Klub Híradója készített riportot. Íme. 

Amfetamingyárat buktattak le Gödöllőn

Fotó: police.hu

A Pest megyei rendőrök három férfit fogtak el a droglaborban, ahol tetemes mennyiségű kábítószer előállításához szükséges eszközözkre és alapanyagokra bukkantak. A rajtaütésről videót közöltek. Bővebben.

A hónap végéig marad a szokatlanul hűvös idő

Jelentős melegedés nem várható, de szerdán például kifejezetten szép napunk lesz. Aztán megint jön egy front. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon