Szlávik János a vírus újabb kísérőjelenségéről beszélt

Startlap - Startlap
A főorvos az új koronavírus két olyan hosszú távú hatásáról tájékoztatott, amelyek a hazai tapasztalatok szerint a betegek jókora részét érintik. Reggeli hírösszefoglaló.

Szlávik János a vírus újabb kísérőjelenségéről beszélt

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedd este a köztévén tájékoztatott az új koronavírus két hosszú távú tünetéről, amelyeket minden negyedik, illetve minden tizedik magyar betegnél diagnosztizáltak. Ha érdekel, mit mondott Szlávik, akkor kattints ide.

Tanárok a járványügyi protokollról: “Nem tudom, milyen iskolákat képzelnek el a minisztériumban, de az intézkedések fele nem megvalósítható”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nemes egyszerűséggel hajmeresztőnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának a 2020/2021-es tanévre vonatkozó járványügyi intézkedési tervét, amelyet hétfő este tízkor kaptak kézhez az intézményvezetőknek. Ebben a cikkben  iskolaigazgatókat és tanárokat kérdeztek a dokumentumról. Általános véleményük szerint az ajánlások zömét lehetetlen megvalósítani. A minisztérium szerint ez nem így van, de ha mégis, akkor lehet maszkot hordani. 

Alakul az Index új stábja: Szombathy lesz a főszerkesztő

A Media1 értesülései szerint a portál új főszerkesztője Szombathy Pál lesz, és az ő helyettesének személye is ismert már, illetve pár dolog kiderült a többi új munkatársról is. Részletek itt.

Emelnék a budapesti temetkezések árát

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

A Fővárosi Közgyűlés a jövő héten tárgyalná az előterjesztést, amelyben egész jelentős drágítást terveztek. Pontos számok és további részletek erre a linkre kattintva olvashatók.

Szijj László luxusjachtja a NER szakszervezeti üdülője

Hiába aggodalmaskodott a jobbikos Szilágyi György amiatt, hogy Orbán Viktor értékes utakat fogad el ajándékba sokmilliárdos közbeszerzések nyerteseitől, amikor felmerült, hogy Garancsi István szállítja a miniszterelnököt a Videoton-meccsekre. Az a Szijj László is, akinek luxusjachtján kiszúrták a minap Szijjártó Pétert, nagyon sokat és nagyon gyorsan nyert. Története elválaszthatatlan Mészáros Lőrincétől. És a jelek szerint vagyonán is osztoznia kell a NER-elittel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Mészáros Lőrinc birodalma a budapesti megállók reklámfelületeit is bekebelezi

Nagyon úgy tűnik, hogy a csepeli önkormányzat tavaly nyári döntése után más budapesti kerületek is a Mészáros-féle Publimontot hozzák helyzetbe az utasvárók telepítése során, és ezzel Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülnek a reklámfelületek. Más városrészek plakáthelyei pedig szimplán megörökölték az egykori felcsúti polgármestert. Bővebben.

Hivatalosan is Joe Biden a Demokrata Párt elnökjelöltje

Leigh Vogel/Getty Images

Kedden, a demokraták elnökjelöltállító konvenciójának második napján hivatalosan is Joe Bident, az Obama-kormányzat alelnökét jelölte a Demokrata PártJimmy Carter szerint Biden képes lesz helyreállítani Amerika nagyságát. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Mészáros Lőrincnek ki kellett szállnia a horvát focicsapatból a Felcsút sikerei miatt

Pár héttel ezelőtt Mészáros Lőrinc telesen váratlanul eladta tulajdonrészét az eszéki focicsapatban, és lemondott tisztségeiről. A részesedését egy magántőkealap vásárolta meg, de igazából a horvát csapat nem került messze a milliárdostól. Miért volt hát szükség a tranzakcióra? Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai és a felcsúti Puskás Akadémia sikerei miatt. Bővebben.

Tömegközlekedés, egészségügyi ellátás, szórakozási lehetőségek, szex, vallás, szürreális trükkök: észak-koreai disszidensek megdöbbentő vallomásai

A 19 éves kora óta Dél-Koreában élő Daniel Tudor újságíró interjúkötetet készített a Kim Dzsongun diktatúrájából elmenekült polgárokkal. A könyben a szokásos témákon túl az észak-koreaiak hétköznapjait, furcsa életük ismeretlen szegmenseit érintő újszerű kérdéseket is felvetnek. Így például kiderül, miért fizetnek egyre több adót, miközben papíron eltörölték az adórendszert, vagy hogy miért etetik direkt puffasztó sós retekkel a katonákat, és miért nem szeretik meg általában a disszidensek Dél-Koreát, amikor olyan sokat álmodoznak róla. Ide kattintva izgalmas részleteket olvashatsz a beszélgetésekből.

Szikrázó napsütés és akár 34 fokos meleg jön a négynapos hétvégére

Csütörtöktől eltűnnek a zivatarok, és sok napsütésben lesz részünk. A meleg, nyári idő egészen a vasárnapi hidegfrontig fog tartani. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...