Szilágyi István özvegye elárulta, mik voltak férje utolsó szavai

Startlap - Startlap
Humenyánszky Jolán a gyilkossághoz vezető eseményekről is beszámolt. Reggeli hírösszefoglaló.

Szilágyi István özvegye elárulta, mik voltak férje utolsó szavai

Humenyánszky Jolán felelevenítette a tragédia pillanatait és a gyilkosság előzményeit. Az özvegy szavait itt tudod elolvasni.

Lovas András aneszteziológus: A központilag beszerzett kínai lélegeztetőgépek a koronavírusosok döntő részénél nem használhatók

A szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos a Facebookon magyarázta el, miért nem megfelelő a ResMed Lumis 150 a COVID–19 betegségben szenvedők intenzív osztályos ellátására. Lovas András bejegyzését ebben a cikkben ismertetik.

A veszélyes kórokozó kimutatása után is érkezett az Országos Vérellátóhoz a baktériummal szennyezett ásványvízből

Az Országos Vérellátó Szolgálat válasza alapján a kormányhivatal csak később értesítette őket arról, hogy gond van a Gladiolus Kft. által gyártott Hírös ásványvízzel, és akkor sem kaptak teljes tiltást. A rendőrség a cég sajátmárkás kézfertőtlenítője miatt is nyomoz. A vízben baktériumokra nézve erősen ellenálló, tüdőgyulladást okozó mikrobát találtak. Részletek itt.

Nagyot változott az élet Budapesten: ezek a szabályok léptek életbe hétfőtől

Fotó: Arpad Kurucz/Anadolu Agency via Getty Images

A vidéket követően ezen a héten már Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás, de számos óvintézkedés megmaradt. Itt összegyűjtötték az új szabályokat.

Gulyás Gergely elmondta, mikor szűnhet meg a rendkívüli jogrend

A Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este a Hír Tv képernyőjén tájékoztatott a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazás sorsáról. Gulyás Gergely az ellenzékről is nyilatkozott, akik egy “meglepő, új és negatív tapasztalattal” szolgáltak a számára. Részletek itt.

Orbán Viktor aligha fog örülni Manfred Weber javaslatának: a néppárti vezető központi ellenőrzés alá helyezné az EU-s helyreállítási alap szétotosztását

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője egy vasárnapi lapinterjúban beszélt arról, hogy uniós intézmények közvetlen ellenőrzése alá kell vonni a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására szánt, több mint ezermilliárd eurót biztosító helyreállítási alap felhasználását. Részletek itt.

A New York-i kormányzó élő adásban csináltatott koronavírustesztet

Andrew Cuomo vasárnap délután a kamerák előtt teszteltette magát a pandémiát okozó vírusra. A jelenetet – amelyet több tévéadó élőben közvetített – erre a linkre kattintva nézheted meg videón. Ugyanitt azt is megtudhatod, hogy áll a járványhelyzet New York államban, amely az egyik, az új koronavírus által leginkább sújtott terület.

A szlovák kormány ragaszkodik az elszigeteltséghez

Északi szomszédainknál látványosan kevés fertőzöttek diagnosztizáltak, és hasonlóan kevés halálesettel járt a koronavírus. Ezt a szlovák kormány a radikálisan szigorú járványellenes óvintézkedéseknek tudja be, amelyekhez továbbra is ragaszkodnak. Részletek itt.

A járvány alatt Európa legnagyobb fapados légitársaságává vált a Wizz Air: vakok vagy nagyon bátrak?

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ha valaki most Budapest környékén megpillant egy repülőgépet, akkor szinte biztos, hogy két opció van: vagy egy tehergépet szemlél, vagy pedig a Wizz Air egyik járatát. A Wizz Air ugyanis teljesen más magatartással kezeli a válságot, mint a szektor többi tagjaebben a cikkben elemzők segítségével annak jártak utána, hogy vajon mi ennek az oka.

Napos, száraz időnk lesz – mutatjuk, mikor jön a következő eső

A hét nagy részében napsütésre van kilátás, csapadékra nagyobb területen napokig nem számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: A román kamionos hibázott a szlovákiai buszbalesetnél

képcím

Szlovákiai buszbaleset: ketten továbbra is mélyaltatásban vannak

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei