Szijjártó Péter visszaszólt Barack Obamának, aki Orbánt kritizálta

Startlap - Startlap
Elég sok időt elvett a hétfőjéből, hogy elmagyarázza, milyen csúnya dolog az amerikai elnökök részéről elnyomó rendszerként beszélni Magyarországról. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter visszaszólt Barack Obamának, aki Orbánt kritizálta

A külügyminiszternek elég sok időt elvett a hétfőjéből az, hogy volt vagy leendő amerikai elnökök olyan megszólalásait kezelje, akik totalitárius államként utalnak Magyarországra, rögtön két ilyen nyilatkozatot is lezavart. Barack Obama egy friss interjúban Trump leváltása kapcsán beszélt a világ egy részét uraló elnyomó rendszerekről, egyetlen nyugati példaként megjelölve hazánkat, harmadik világbeli országok között. Joe Biden pedig még az elnökválasztás előtt húzta ki a gyufát Szijjártónál. Videó és további részletek itt

Szanyi Tibor pártja a neten toborozza a képviselőit

A tavaly tavasszal bejegyzett ISZOMM, vagyis Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom figyelemre méltó videót tett közzé. Ebben egyrészt elmagyarázzák, hogy a szocializmus a megoldás gyakorlatilag mindenre, másrészt kiderül, mit várnak a jövőbeni képviselőiktől (nagyjából semmit). Íme a felvétel.

Várkonyi Andrea médiacége Érdről hirtelen egy Mészáros Lőrinchez köthető belvárosi villába költözött

A tavaly ősszel alapított Whitedog Media Kft. az Andrássy út 105. szám alá tette át a székhelyét. Arról, hogy az épület mennyire nem átlagos, tulajdoni lapja árulkodik, amelyen illusztris személyek váltották egymást. A hírt Várkonyi is kommentálta. Bővebben.

Ötven napot töltött az intenzíven a KDNP frakcióvezető-helyettese

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Aradszki Andráslegyőzte a koronavírust, de még továbbra sem mehet haza, rehabilitációs intézetben kezelik. A képviselő nyilatkozatát ebben a cikkben találod.

Most a Jófogás felhasználóinak adataira utaznak a csalók

Az adathalászok a népszerű akciós portálon keresztül bankkártya-adatokhoz férhetnek hozzá. Erre a linkre kattintva  kiderül, milyen módszerrel dolgoznak a hackerek, és hogyan kerülheted el, hogy téged is átverjenek.

A Modern-vakcina kiszállítása is megkezdődött az EU-ban

A cég régiós elnök-helyettese “az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladatának” nevezte az oltóanyag szétosztását, amelyből Magyarország milliós nagyságrendben rendelt. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Emelkedik a liszt ára

A malmok a búza árának emelkedésével magyarázza az árak növelését, ugyanakkor a fogyasztók jobban megérzik majd az árváltozást, mint a malomipar. Pontos számok és egyéb részletek ebben a cikkben nézegethetők. 

Akadozik a SZÉP-kártya oldala

A hibát egy felhasználó jelezte, az OTP Bank azonnal reagált. További információkért kattints ide.

Minden eddigi rekordok megdöntött a tavalyi költségvetési hiány

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány olyan féktelen költekezést rendezett az év végén, hogy végül több ezer milliárd forinttal lépték túl a nyáron tervezett költségvetési hiányt. A történelmi deficitet “felelős döntésként” értékelik, és a koronavírussal indokolják. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Egymás után fordultak a vajúdó kismamákért a celldömölki mentősök, egyikük a kórház helyett csak saját nappalijáig jutott

Olyan ritkán fordul elő hasonló, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán számolt be a két esetről. Az egyik anyukának, akinek egyébként ez volt az ötödik szülése, a nappaliban segítették világra a gyermekét. Az OMSZ fényképes beszámolója ezen a linken érhető el.

Ez is érdekelhet

képcím

Hvg.hu: jelek, hogy válik Mészáros Lőrinc lánya

képcím

A CNN műsorvezetője a fürdőszobában szülte meg gyermekét 13...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt