Szijjártó ugyanazt a magyarázatot vette elő a luxusjacht miatt, ami már Semjénnek is bevált

Startlap - Startlap
A külügyminiszter először szólalt meg, mióta lefotózták Szíjj László milliárdos vállalkozó hajóján az Adrián. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter ugyanazt a ciki magyarázatot vette elő a luxusjacht miatt, ami már Semjén Zsoltnak is remekül bevált

Mintha egy végtelenített felvétel szólt volna, amikor Szijjártó Péter az újságírók gyűrűjében perceken át hajtogatta újra és újra ugyanazt az érvet arról, miért nem tartozik senkinek magyarázattal a Szíjj László luxusjachtján töltött családi vakációjáról. A külügyminiszter azt a Semjén-érvelést alkalmazta, amit a miniszterelnök-helyettes a több milliós ajádnék vadászata után dobott be. Szijjártóról és további, luxusutakról magyarázkodó politikusokról készült felvételek és egyéb részletek a jachtozás fejleményeiről itt találhatók.

Orbán Ráhel barátnőjének divatügynöksége megduplázta milliárdos költségvetését, csak azt nem tudni, miért

A Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó, Bata-Jakab Zsófia vezette Magyar Divat & Design Ügynökségnek tavaly még egymilliárd, idén már 2,3 milliárd forint jutott. A szervezet pontos tevékenységét enyhe homály fedi, de mindehhez milliókért bérelnek budai villát, ahol vaskos fizetés jár. Részletek itt.

Fekete-Győr András: Senki nem fog lámpavason lógni, de lesznek büntetőügyek

Fekete-Győr András legfrissebb interjújában azt mondta, két év múlva akár 54 körzetben is nyerhet az ellenzék, és 27-28 helyen a Momentum lehet a befutó. Ha érdekel, miként nyilatkozott a témáról, akkor erre a linkre kattints.

A rosszul sikerült felvételi előkészítő miatt tűnt el a 14 éves budapesti kerékpárversenyző

A fiatal fiúnak hétfő délután veszett nyoma a XII. kerületben. Az ügy fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

“Csípőfogóval tekergette a mellbimbóit és az orrát, maga elé ültette egy székre, és autóversenyzősdit játszott, úgy, hogy a gyerek heréit használta gázpedálnak” – brutális bántalmazásról vallottak a kalocsai gyermekotthon munkatársai és volt növendékei

Fotó: Getty Images/Fairfax Media via Getty Images via Getty Images

Miután a Magyar Nemzet februárban egy idillikus cikket írt az intézményi életről, a kalocsai speciális gyermekotthon dolgozói és egykori neveltjei kitálaltak az otthon valódi mindennapjairól. Ebben a cikkbeniszonyatos történetek hangzanak el az állításuk szerint évek óta zajló erőszakról. A hatóságok azt mondják, nem tudnak a bántalmazásokról, az igazgató nem válaszol a kérdésekre. Pedig egy korábbi ombudsmani vizsgálat feltárt hasonló cselekményeket, következmények nélkül.

Napokkal a tanévkezdés miatt megszűnt egy gödöllöi gimnázium, mert csökkentették a támogatásukat

Én is vigasztalhatatlan vagyok, valami meghalt bennem

– írta Galgóczi Ferenc, a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatója, amikor a Facebookon bejelentette a váratlan hírt. Három héttel ezelőtt az iskola még büszkén jelezte, hogy technikum lettek, és alig pár napja, hogy meghirdették a tanévnyitót. Az ügy a bíróságon folytatódik majd. Részletek itt.

Felmentették a vadászt, aki Szalkszentmártonnál kilőtte egy francia turista kutyáját

A 2016-ban történt esetről a Kunszentmiklósi Járásbíróság döntött. Az ítélet indoklását ebből a cikkből ismerheted meg.

Videón, ahogy autósok tucatjait szedik ki a leállósávból az M7-esen 

Hiába szóltak előre, hogy ellenőrzés lesz, mégis sok millió forint bírság lett az eredménye a civil autókkal zajló hétvégi akciónak. A Pofátlan(TAN)ítás névre hallgató videósorozat aktuális, izgalmas epizódját és annak lesújtó mérlegét erre a linkre kattintva nézheted meg.

Nézők előtt rendezik meg a Puskás Arénában a Szuperkupa-döntőt

Az Európai Labdarúgó Szövetség úgy döntött, nézők is lesznek szeptember 24-én az Európai Szuperkupa döntőjén a Puskás Arénában. További információkért kattints ide.

Kiderült, mit csinál munka közben a sajtó elől menekülő 22 éves államtitkár

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A tavaly decemberben jogszabálymódosítással ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak kinevezett Rácz Zsófia gyakorlatilag bújócskázik a sajtó képviselőivel, a hivatalos eseményeiről csak utólag számol be, és amikor például az RTL Híradója véletlenül megtalálta valahol, Rácz az első kérdés után egyszerűen otthagyta a riportert. Az LMP-s Ungár Péter írásban tette fel a sokakat foglalkoztató kérdést, hogy mégis mit csinál Rácz Zsófia, és Rétvári Bence EMMI államtitkár alapos választ adott. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Törvényjavaslat: akár vállalatuk eladására is kötelezhetnék a...

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...