Szijjártó Péter elismerte, hogy amerikai csapatok érkezhetnek Magyarországra

Startlap - Startlap
Mindeközben Joe Biden már az ukrán elnököt figyelmeztette: igencsak nagy a valószínűsége annak, hogy Oroszország februárban lerohanja Ukrajnát. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter elismerte, hogy amerikai csapatok érkezhetnek Magyarországra

A CNN értesüléseit álhírnek nevezte, ugyanakkor megerősítette, hogy a honvédelmi minisztérium tárgyalásokat folytat NATO-katonák áttelepítése ügyében. Részletek.

Joe Biden szerint Oroszország februárban lerohanhatja Ukrajnát

Biden magát az ukrán elnököt figyelmeztette, és hozzátette: az oroszok határozott válaszlépésre számíthatnak. Több mint százezer, nehézfegyverzettel ellátott orosz katonát küldtek az ukrán határra, a Kreml tagadja, hogy támadást terveznének. Bővebben.

Kijevből üzentek Szijjártónak: “Ukrajna biztonsága nélkül nem lesz biztonság Magyarországon sem”

Miközben az EU határozottan kiáll Ukrajna mellett, Szijjártó Péter a kárpátaljai magyarság jogfosztására hivatkozva utasítaná el Ukrajna támogatását a magyar kormány részéről. Az ukrán külügyi szóvivő “kiagyaltnak” nevezte és kategorikusan visszautasította a magyar külügyminiszter állításait. Bővebben.

Árstop: máris megjelent a boltokban a spanyol sertés

Ralph Orlowski/Getty Images

Miután az agrárkamara bizonygatta, hogy nem az olcsó import lesz a boltok válasza Orbán Viktor régi hagyományokat idéző árszabályozó intézkedésére, éppen a kormány szívéhez közeli CBA üzleteiben kezdték meg az import malac árusítását. Az Aldi és a Lidl vállalja, hogy előnyben részesíti a magyar termékeket. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Márki-Zay: 41 ezer halott, számtalan tönkrement vállalkozás, elvesztett munkahely, az egyre hosszabb várólisták után a járványkezelés az egyik legfontosabb kampánytémánk

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebookon-reagált Orbán Viktor reggeli interjújára. Részletek.

Emberölés miatt tett feljelentést a férfi, aki Orbán Viktort vádolja édesanyja haláláért

Az asszonyt kínai vakcinával oltották, a nagykanizsai férfi a miniszterelnök korábbi nyilatkozatait idézte arról, hogy a járványügyi döntésekért személyesen vállalja a felelősséget, a Sinopharm oltóanyagáról szóló vitát pedig zárójelbe kell tenni. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

Videón az elképesztő hajnali autós üldözés: tucatnyi rendőrautó kergette a 16 éves ámokfutót, elgázoltak egy gyalogost és egy rendőrt

A rendőrök hiába próbálták megállítani a forgalommal szemben közlekedő autóst, a fiú egyszerűen továbbhajtott. Végül még egy buszt is megpróbáltak bevetni ellene a Pesti úton, a gyalogost a rendőrök ütötték el, a fiatal sofőr több rendőrjárműnek nekiment, egy rendőrt könnyebben megsebesített. A rendkívüli jelenetről videó is készült. Íme.

A pedagógusoknak adott igazat a bíróság: jogszerű a sztrájk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyorsan jelezte, az ítélet a fellebbezésre rendelkezésre álló idő miatt csak később válik jogerőssé, a pedagógus szakszervezetek azonban lemondtak ennek jogáról, így valójában kizárólag a kormányon múlik, hogy a hétfőre tervezett sztrájk idejére jogerőre emelkedik-e a végzés. Részletek.

A Telenor visszavonta az egyoldalú díjkorrekciót

MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

A társaság februártól szerette volna fenntartani magának a jogot, hogy évi egy alkalommal a fogyasztói árindexhez igazodva korrigálja szolgáltatási díjait. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiakadt, a Telenor visszavonta a vitatott pontokat és változtatott az általános szerződési feltételein. További információkért katt ide.

Fontos funkciót élesítettek a Messengerben

Már a Facebook minden felhasználója számára elérhető a végpontok közötti titkosítás, amivel minden eddiginél hatékonyabbá válik a beszélgetések adatvédelme. Hogyan működik az ún. vanish mode? Ebből a cikkből minden kiderül.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Gyalogosokat sodort el egy autós Budapesten

képcím

Hivatalos: itt van Ferenc pápa budapesti programja