Kiemelt Hírek 2021. január 29.

Szijjártó pénteken 5 millió oltóanyagot vett Kínából

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 29.
Alighogy engedélyezték, a külügyminiszter délre már a szerződést is aláírta tízszer annyi vakcináról, mint amiről a csütörtöki Kormányinfón szó volt. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó pénteken 5 millió oltóanyagot vett Kínából

Épp csak bejelentették délelőtt, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézettől megérkezett az engedély, a külgazdasági és külügyminiszter délre már a szerződést is aláírta a Sinopharmmal. A Kormányinfón egy nappal ezelőtt még az ötmilliós szám tizedének beszerzéséről volt szó. Bővebben.

Ungár Péter 7 ezres görgős székről és IKEA-polcról ír a vagyonnyilatkozatában

Az egyik leggazdagabb magyar honatya volt az első, aki elkészítette az anyagi helyzetéről vasárnap éjfélig esedékes beszámolóját. A szövegből kiderül, hogy Ungár több milliárdos vagyona továbbra is biztonságban van, ugyanakkor különös precizitással sorolja fel bizonyos tárgyait. Ja, és lecserélte a Toyota Land Cruisert. Részletek itt.

Orbán szerint a hétvégén befejezik az idősotthonokban az oltást, de a számok alapján ez gyakorlatilag lehetetlen

Az oltás jól halad. Az egészségügyi dolgozókkal végeztünk. A szociális otthonokban élők és az őket gondozók, ápolók beoltása történik most. És a hét végéig ezzel végzünk is.

Ezek az elégedett sorok Orbán Viktortól hangzottak el a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban. Csakhogy a korábban publikált adatok szerint a négynapos kampányszerű oltási programhoz vakcina nincs elég, és az eddigi oltási tempó többszörösével kéne haladniuk, rengeteg helyszínen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint Fürjes Balázs javában munkálkodik Orbán “lopakodó olimpiai programján” 

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

Az államtitkár állítja, a kormány nem foglalkozik az olimpiával. A városháza nem hisz neki, közleményben sorolják az “újratöltött olimpiai vágyálom” megvalósításának bizonyítékait. Íme a részletek.

Krekó Péter büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt és Menczer Tamás ellen

A Political Capital igazgatója magánvádas büntetőfeljelentést is tett az államtitkár és a Magyar Nemzet újságírója ellen a kormánymédiában ellene zajló “gyűlöletkampány” miatt. Mi történt? Innen kiderül.

Egyetlen ábrára rajzolták fel, milyen sok magyar életet oltott ki a járvány

Mivel a Központi Statisztikai Hivatal pénteken tette közzé a tavalyi esztendő halálozási statisztikáinak végét, látványos grafikonon összegezték, hogyan változott az elhunytak száma az új koronavírus hatására. Kép és pontos számok itt.

Csepelen megépítik a főváros egyik legnagyobb közparkját

Fürjes Balázs államtitkár fényképeken és videón mutatta meg az átalakítandó területet, és azt, hogy mire számíthatunk a megújult 36 hektáros parkban. A park egyik különlegessége egy ún. wetland kultúra lesz, amely egy speciális, vizes élőhely. A felvételek és további részletek erre a linkre kattintva nézegethetők.

Alapítványi fenntartás alá kerül a szegedi és a pécsi egyetem is

A Szegedi Tudományegyetem egyaránt pénteken szavazta meg a modellváltást, miután mindkét intézményben erős tiltakozás zajlott az átalakítás ellen. Folytatás ebben a cikkben.

Megszólaltak a mobilszolgáltatók: eddig marad ingyenes a távoktatást támogató net

Az MTI kérdésére a Magyar Telekom, a Vodafone és a Telenor Magyarország tájékoztatott arról, mi lesz a digitális oktatást támogató kedvezmények sorsa. További információkért katt ide.

1,9 milliárdból csinosítják Tihanyt

Fotó: László Szirtesi/Getty Images

1,2 milliárd forintos uniós támogatásból, plusz 700 millió egyházi forrásból épül tanösvény, élményház, karbantartanak, renoválnak és fejlesztenek. Elvileg idén ősszel már megcsodálható az eredmény. Bővebben.

Keresés az oldalon