Szijjártó pénteken 5 millió oltóanyagot vett Kínából

Startlap - Startlap
Alighogy engedélyezték, a külügyminiszter délre már a szerződést is aláírta tízszer annyi vakcináról, mint amiről a csütörtöki Kormányinfón szó volt. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó pénteken 5 millió oltóanyagot vett Kínából

Épp csak bejelentették délelőtt, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézettől megérkezett az engedély, a külgazdasági és külügyminiszter délre már a szerződést is aláírta a Sinopharmmal. A Kormányinfón egy nappal ezelőtt még az ötmilliós szám tizedének beszerzéséről volt szó. Bővebben.

Ungár Péter 7 ezres görgős székről és IKEA-polcról ír a vagyonnyilatkozatában

Az egyik leggazdagabb magyar honatya volt az első, aki elkészítette az anyagi helyzetéről vasárnap éjfélig esedékes beszámolóját. A szövegből kiderül, hogy Ungár több milliárdos vagyona továbbra is biztonságban van, ugyanakkor különös precizitással sorolja fel bizonyos tárgyait. Ja, és lecserélte a Toyota Land Cruisert. Részletek itt.

Orbán szerint a hétvégén befejezik az idősotthonokban az oltást, de a számok alapján ez gyakorlatilag lehetetlen

Az oltás jól halad. Az egészségügyi dolgozókkal végeztünk. A szociális otthonokban élők és az őket gondozók, ápolók beoltása történik most. És a hét végéig ezzel végzünk is.

Ezek az elégedett sorok Orbán Viktortól hangzottak el a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban. Csakhogy a korábban publikált adatok szerint a négynapos kampányszerű oltási programhoz vakcina nincs elég, és az eddigi oltási tempó többszörösével kéne haladniuk, rengeteg helyszínen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint Fürjes Balázs javában munkálkodik Orbán “lopakodó olimpiai programján” 

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

Az államtitkár állítja, a kormány nem foglalkozik az olimpiával. A városháza nem hisz neki, közleményben sorolják az “újratöltött olimpiai vágyálom” megvalósításának bizonyítékait. Íme a részletek.

Krekó Péter büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt és Menczer Tamás ellen

A Political Capital igazgatója magánvádas büntetőfeljelentést is tett az államtitkár és a Magyar Nemzet újságírója ellen a kormánymédiában ellene zajló “gyűlöletkampány” miatt. Mi történt? Innen kiderül.

Egyetlen ábrára rajzolták fel, milyen sok magyar életet oltott ki a járvány

Mivel a Központi Statisztikai Hivatal pénteken tette közzé a tavalyi esztendő halálozási statisztikáinak végét, látványos grafikonon összegezték, hogyan változott az elhunytak száma az új koronavírus hatására. Kép és pontos számok itt.

Csepelen megépítik a főváros egyik legnagyobb közparkját

Fürjes Balázs államtitkár fényképeken és videón mutatta meg az átalakítandó területet, és azt, hogy mire számíthatunk a megújult 36 hektáros parkban. A park egyik különlegessége egy ún. wetland kultúra lesz, amely egy speciális, vizes élőhely. A felvételek és további részletek erre a linkre kattintva nézegethetők.

Alapítványi fenntartás alá kerül a szegedi és a pécsi egyetem is

A Szegedi Tudományegyetem egyaránt pénteken szavazta meg a modellváltást, miután mindkét intézményben erős tiltakozás zajlott az átalakítás ellen. Folytatás ebben a cikkben.

Megszólaltak a mobilszolgáltatók: eddig marad ingyenes a távoktatást támogató net

Az MTI kérdésére a Magyar Telekom, a Vodafone és a Telenor Magyarország tájékoztatott arról, mi lesz a digitális oktatást támogató kedvezmények sorsa. További információkért katt ide.

1,9 milliárdból csinosítják Tihanyt

Fotó: László Szirtesi/Getty Images

1,2 milliárd forintos uniós támogatásból, plusz 700 millió egyházi forrásból épül tanösvény, élményház, karbantartanak, renoválnak és fejlesztenek. Elvileg idén ősszel már megcsodálható az eredmény. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...