Szijjártó Lavrovval parolázott az orosz mozgósítás után

Startlap - Startlap
A magyar politikus egyedüli EU-s külügyminiszterként tárgyalt orosz kollégájával az ENSZ-közgyűlésen. Délelőtti hírösszefoglaló.

Szijjártó Szergej Lavrovval parolázott az orosz mozgósítás után

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter külügyminiszter New Yorkban, ahol mindketten az ENSZ-közgyűlés miatt jöttek. Vélhetően egy orosz tárgyalóban találkozhattak, mert a falról Putyin-portré lógott. Fotók is készültek az eseményről, itt megnézheted őket.

Karácsony Gergely nyílt levelet írt az ország egyik leggazdagabb emberének

Az RTL Híradó számolt be róla még szerdán, hogy bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt. A tudósításban elhangzott, a tulajdonos az Indotek Group – amely az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltsége. Karácsony Gergely főpolgármester most hozzá neki írt egy nyílt levelet, amit a Facebook-oldalán közzé is tett. Itt olvasható.

Vizsgálódni utaznak Magyarországra holland parlamenti képviselők

Munkalátogatást terveznek Magyarországon a holland parlament képviselői, értesült a hvg.hu. A lap információit a képviselőház kommunikációs osztály is megerősítette. Egyelőre a lehetséges témákon is gondolkoznak, de ezek közül az egyik biztosan a jogállamiság lesz. Részletek.

Újabb településeket foglaltak vissza az ukránok

Anatolii Stepanov / AFP

Elkezdődtek a „népszavazások” az oroszok által megszállt területeken; az Oszkil-folyó túlpartján, Donyeckben nyomulnak előre az ukrán csapatok; 11 ezer fölött az Ukrajnából érkezők száma. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Legalább öt oka van annak, hogy miért kap sorra ki az ellenzék a budapesti időköziken

A kiábrándult ellenzéki választók nem mennek el szavazni, mert nem érzik az időközi tétjét, az összefogás több helyen döcög, a Fidesz viszont belead anyait-apait a mozgósításba. Tizenegy időközi választásból kilencet a Fidesz nyert a fővárosban. A Telex ellenzéki szereplőket kérdezett a sorozatos vereségek okairól a vasárnapi újpesti időközi előtt. Részletek.

Így került adósságcsapdába egy rendőrtiszt

Egy tizennégy éve változatlan mutató miatt sok végrehajtás alatt levő adósnak mindössze 142,5 ezer forintot utal a munkáltatója, legyen bármilyen magas a fizetése. Így járt az a rendőrtiszt is, aki még mindig egy 2007-es svájci frank alapú tízmilliós jelzáloghitel következményeit szenvedi. “Soha nem fog elfogyni a tartozásom, a levonások még a kamatra sem elegendőek” – mondta a 24.hu-nak. A sajnos nem egyedi esetet ebben a cikkben ismertetik.

Bátor nők kezdték az ellenállást, mostanra már rendőrautók lángolnak Irán nagyvárosaiban

Legalább 80 városban tüntetnek már egy hete az egyházi állam terrorja ellen, több rendőrsöt is felgyújtottak a tiltakozók. Az ellenük kivezényelt rendőrök 30-nál is több embert megöltek már. Az egész egy 22 éves nő halálával kezdődött, akit látszólag ok nélkül vitt el az erkölcsrendészet, és holtan adtak vissza a családjának. Részletek.

Lehet, hogy nincs, de legalább olcsó: nem nagyon volt realitása a hatósági ár eltörlésének

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A legnehezebb időszakot túlélte az árstop. A Mol nyeresége alacsonyabb, de még mindig magas lehet, a kisebb kutak üzleti helyzete tovább romlik, az áruhiány pedig marad. A G7 cikke.

Kóborló szökött kenguru tartja izgalomban Szekszárdot

Csütörtökön került ki egy Facebook-poszt, melyben elkóborolt kengurukat keresnek. Kettő is meglépett a gazdájától, egyet már sikerült befogni. A másik példány beazonosításához fotót is közzétettek, ezen a linken láthatod.

Szombaton lesz jobb idő a hétvégén

Egyre több napsütésnek örülhetünk, a hét utolsó napján azonban jelentős változást hoz egy mediterrán ciklon: egyre többfelé beborul az ég és elered az eső. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Szijjártó Péter és Szergej Lavrov Moszkvában, 2022.07.21-én (Handout / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász