Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás intenzív osztályon ápolt áldozata

Startlap - Szloboda Csaba
Elhunyt egy marosvásárhelyi kórházban kedden a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett áldozata - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

Mariana Negoita elmondta: a lány – akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. “A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék” – mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai alól. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteniük, válságos állapota miatt viszont a marosvásárhelyi intenzív osztályra kellett szállítani.

A helyi sajtó szerint a Segesvár melletti Fehéregyházáról származó 17 éves lányt mesterséges kómában tartották, miután a tragédiában leállt a szíve és gerincsérülést szenvedett. Az orvosok mindig visszafogottan nyilatkoztak a felépülési esélyeiről.

A székelyudvarhelyi diákotthonnál bekövetkezett tragédiában egy 17 éves farkaslaki fiú is életét vesztette. Őt tudták utoljára kimenteni a romok alól, de nem sikerült újjáéleszteni a mentőorvosoknak. Két, ugyancsak a romok alá szorult lány enyhébb sérüléseket szenvedett.

A gimnázium kétszintes diákotthonának megközelítőleg harmada december 18-án dőlt össze, miután az épület külső fala, amely mellett két méter mély vízelvezető árkot ástak, leomlott.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve sérülésokozás gyanújával folytat büntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonnál, és ennek keretében ásta ki az árkot az épület fala mellett. Az ügyvezető jelenleg 60 napos hatósági felügyelet alatt van.

(MTI)

Címlapkép:  MTI/Veres Nándor

Ez is érdekelhet

képcím

Tanulókra omlott a székelyudvarhelyi diákotthon egy része,...

képcím

Izraeli konfliktus: már több mint 2000 halálos áldozatról tudni

képcím

Fotókon az olaszországi busztragédia