A Százak Tanácsa megmentené Novák Katalint

Startlap - Startlap
A szervezet a parlament képviselőihez fordult egy levélben, melyben azt kérik, hogy ne fogadják el Novák Katalin lemondását.

Novák Katalin elnöki tanácsadója, Skarbski Fruzsina osztotta meg a Facebookon a szervezet felhívását – írja a 444.hu. Skrabski szerint a tanács tagjainak nagy részre úgy véli, törésvonalak keletkeztek a magyar társadalomban a köztársasági elnök lemondásával. 

Ezért döntése megváltoztatására kérik Novákot, mert álláspontjuk szerint ezzel egy, a nemzetet megosztó kérdést lehetne azonnal rendezni.

A Százak Tanácsa egyik tagjának, a volt MDF-es parlamenti képviselő Zétényi Zsoltnak a meglátásával indokolják a kezdeményezést. Zétényi úgy véli a kegyelmi kérvényt – ami egyébként országos botrányt váltott ki, és Novák lemondásához vezetett – félrekommunikálták. 

A végzettségére nézve jogász Zétényi szerint K. Endre „abban segített, hogy a felelősségre vont elkövető felelőssége csökkenjen, ám ebben is ártatlannak állítja magát”. Úgy érzi, ez alapján nem tekinthető a pedofil elkövető bűnsegédjének

Zétényi úgy látja, Novák Katalin és Varga Judit lemondása nem volt szükséges, ezért ezeket a döntéseket aránytalanok véli. A helyzetet szerinte még lehet orvosolni, ehhez a parlamentnek nem lenne szabad elfogadni a lemondást. Erre pedig azért van szükség, mert Novák távozása „mérhetetlenül nagyobb morális és politikai hátránnyal járna”. 

A Százak Tanácsának nyílt levelét a szervezet három elnöke írta alá:  Andrásfalvy Bertalan, Szijártó István és Foltán László, olimpiai bajnok kenus.

Címlapkép: MTI/Sándor-palota

Ez is érdekelhet

képcím

Novák Katalin a Karmelitában járt

képcím

Hivatalba lépett Sulyok Tamás államfő, de ünnepélyes beiktatás...

képcím

Olyan videóval búcsúzott el Novák Katalin, amelyben nem szerepel...