Szabadlábon védekezhet a 9 éves kisfiú halálát okozó teherautó-sofőr

Startlap - Startlap
Megszüntették a gyanúsított őrizetét. Az ügyészség szerint nem állnak fenn a törvényes feltételei annak, hogy letartóztassák a sofőrt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt kedden őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki azt a 48 éves tehergépkocsi-sofőrt, aki aznap reggel Budapest XX. kerület, Mártírok útján egy iskola udvaráról állt ki a teherautójával. A manőver közben kidöntötte a kerítést, ami rádőlt egy 9 éves kisfiúra. A gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, részletes vallomást nem tett, ugyanakkor kifejezte sajnálatát a történtek miatt és jelezte, hogy együttműködik a hatósággal – mondta a 24.hu-nak Bagoly Bettina. A Fővárosi Főügyészség szóvivője hozzátette: a rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására a kihallgatása után.

A nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján azt állapította meg, hogy nem állnak fenn a törvényes feltételei annak, hogy letartóztassák a sofőrt.

A gyanúsított őrizetének megszüntetése mellett szólt az is, hogy a férfi büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, és az életkörülményei rendezettek.

A gyanúsított szabadlábon védekezhet tovább.

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...

képcím

Kínai elnök Budapesten: itt lesznek lezárások