A Nobel-díjas Krausz Ferenc gyerekkori iskolájában már nincs fizikatanár

Startlap - Startlap
A móri Radnóti Miklós Általános Iskolában egy földrajz-biológia szakos tanárnő tartja a fizikaórákat.

A nemrég fizika Nobel-díjat kapó Krausz Ferenc volt iskolájában jelenleg nincs fizika tanár – erről Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője számolt be a Facebookon.

“Krausz Ferenc, a nemrég fizikai Nobel-díjat kapó kiváló magyar tudós a Fejér megyei Móron született. Kisdiákként a móri Radnóti Miklós Általános Iskolába járt. Ebben az általános iskolában jelenleg nincsen fizika tanár” – írja Tóth.

A móri iskola honlapján ugyan szerepel még egy fizikatanár, de ő már korábban nyugdíjba ment és nem tanít – ezt az iskola erősítette meg Tóth kérdésére. Továbbá a Momentum politikus arról is beszámolt, hogy most egy földrajz-biológia szakos tanárnő tartja a fizikaórákat.

“Nyilván ez egyáltalán nem egyedi eset az országban, hiszen óriási hiány van természettudományos tárgyakat oktató pedagógusokból. Tavaly mindössze 28-an jelentkeztek első helyen fizikatanárnak az egész országban” – teszi hozzá Tóth Endre.

Bejegyzése végén a képviselő megjegyzi, hogy az oktatással kapcsolatos problémákról maga Krausz Ferenc is beszélt a köztévében és a Hír TV-ben is.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L’Huillier az attoszekundumos fényimpulzusokkal történő kutatásokért kapta idén a fizikai Nobel-díjat.
 

(OS / MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat

képcím

Szokatlan időpontban jön a Kormányinfó, Csák János készül...

képcím

Hamász-vezető: A harc behatolt a cionista entitás szívébe - A...