Súlyos szabálytalanság okozhatta a 17 évesen elhunyt magyar birkózó halálát

Korábban úgy tűnt, hogy Györgyöt edzés közben véletlenül megfojtották, most viszont a sportorvos után nyomoz a rendőrség.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-06 13:12

Fotó: Thinkstock

A boncolási jegyzőkönyvben még az ún. “vasgyári fogást” jelölték meg a 17 évesen elhunyt birkózó, Rózsa György halálának okaként, azonban a Blikk információi szerint a rendőrség kizárta, hogy a fiatal tehetség halálát egy végzetes fogás okozta. A fiú halálának ügyében most egy orvosi szabálytalanság után nyomoznak.

György tavaly egy edzés közepén lett rosszul, és még a helyszínen meghalt. A szülők máig nem tudták elfogadni, hogy gyermekük távozott az élők sorából, és úgy telnek a napjaik, mintha a fiú még mindig élne: megterítenek neki az asztalnál, születésnapi ajándékot vesznek neki, sőt, az édesapa minden nap elmegy György iskolája elé tanítás után.

A lap értesülései szerint a nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy a fiú sportorvosa hogyan adhatott engedélyt a versenyzéshez azután, hogy korábban György szívproblémája miatt nem állította ki a papírt. A fiú szülei szerdán egy több mint hatórás kihallgatáson számoltak be a rendőrségen gyermekük életének minden apró részletéről, az étkezési szokásaitól kezdve a fáradékonyságra való hajlamán át mindenről, ami az egészségi állapotával kapcsolatos lehet.

Mindkét ügyfelemet nagyon megviselte, hogy a rendőrségen ilyen hosszan kellett imádott gyerekükről beszélniük. Természetesen pontosan tudják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozta György halálát, csak fájdalmas nekik feleleveníteni a közösen töltött, boldog éveket. A nyomozás fókusza meglátásom szerint a sportorvos tevékenységén van, hiszen abban az esetben, ha orvosi mulasztás történt, az szakmai szabályszegés, és akkor egyértelmű a személyi felelősség is

– fejtette ki dr. Lichy József, a szülők jogi képviselője. A lap úgy tudja, hogy György szülei nem tudtak arról, hogy gondok vannak a fiú szívével.

 

Mai nap hírei

A 6 legjobb gyógynövény cukorbetegségre

napidoktor.hu12 órája

Orbánnak is nyilvánosan beszólt a Felcsút edzője. Csomagolhat?

felcsut.ezalenyeg.hu13 órája

Karácsony: szerdán visszavonjuk a budapesti maszkszabályokat

szeretlekmagyarorszag.hu15 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu16 órája

Sokat érnek most a régi mobilok a Telenornál

mmonline.hu17 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu17 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu18 órája

7 dolog, amit megtehetünk tüdőnk egészségéért

szimpatika.hu19 órája