Súlyos szabálytalanság okozhatta a 17 évesen elhunyt magyar birkózó halálát

Startlap - Startlap
Korábban úgy tűnt, hogy Györgyöt edzés közben véletlenül megfojtották, most viszont a sportorvos után nyomoz a rendőrség.

A boncolási jegyzőkönyvben még az ún. “vasgyári fogást” jelölték meg a 17 évesen elhunyt birkózó, Rózsa György halálának okaként, azonban a Blikk információi szerint a rendőrség kizárta, hogy a fiatal tehetség halálát egy végzetes fogás okozta. A fiú halálának ügyében most egy orvosi szabálytalanság után nyomoznak.

György tavaly egy edzés közepén lett rosszul, és még a helyszínen meghalt. A szülők máig nem tudták elfogadni, hogy gyermekük távozott az élők sorából, és úgy telnek a napjaik, mintha a fiú még mindig élne: megterítenek neki az asztalnál, születésnapi ajándékot vesznek neki, sőt, az édesapa minden nap elmegy György iskolája elé tanítás után.

A lap értesülései szerint a nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy a fiú sportorvosa hogyan adhatott engedélyt a versenyzéshez azután, hogy korábban György szívproblémája miatt nem állította ki a papírt. A fiú szülei szerdán egy több mint hatórás kihallgatáson számoltak be a rendőrségen gyermekük életének minden apró részletéről, az étkezési szokásaitól kezdve a fáradékonyságra való hajlamán át mindenről, ami az egészségi állapotával kapcsolatos lehet.

Mindkét ügyfelemet nagyon megviselte, hogy a rendőrségen ilyen hosszan kellett imádott gyerekükről beszélniük. Természetesen pontosan tudják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozta György halálát, csak fájdalmas nekik feleleveníteni a közösen töltött, boldog éveket. A nyomozás fókusza meglátásom szerint a sportorvos tevékenységén van, hiszen abban az esetben, ha orvosi mulasztás történt, az szakmai szabályszegés, és akkor egyértelmű a személyi felelősség is

– fejtette ki dr. Lichy József, a szülők jogi képviselője. A lap úgy tudja, hogy György szülei nem tudtak arról, hogy gondok vannak a fiú szívével.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

képcím

Kamugyógyszerekre figyelmeztet a magyar patikus

képcím

Orbán Viktor szerint "személyes sértés az összes magyarnak",...