Kiemelt Hírek 2018. szeptember 15.

Somló Tamás özvegyének anyagi gondjai vannak

Startlap Kiemelt Hírek 2018. szeptember 15.
Mindenki azt hihette, hogy az ország egyik legnépszerűbb zenésze gazdagságban élt, de valójában még legfiatalabb gyermeke kiságyára sem telt neki.

Somló Tamás két évvel ezelőtt, hosszas betegség után 68 éves korában távozott az élők sorából. A zenész özvegye, Gyöngyvér nemcsak lelki, hanem anyagi nehézségekkel is szembesült férje halála után.

Kevesen tudják, de nagyon sok anyagi nehézségünk volt Tomival, akkor is, ha az ország egyik legnagyobb zenészéről beszélünk. Sokáig gyerekágyra sem telt, amikor Lili született, sőt az első kisruhái, használt ruhák voltak. Szóval korántsem volt szó olyan gazdagságról és gondtalanságról, amit az emberek feltételeztek. Igencsak lassan indult be az, hogy mi mindent meg tudjunk adni a lányunknak, amit szeretnénk

– fogalmazott Gyöngyvér a Borsnak.

Már nem tudok Lilinek megadni mindent, amit szeretnék. A legjobban az fáj, hogy míg más gyermeknek nyűg, addig az én lányom szeretne, sőt kéri, hogy zongoratanárhoz járhasson, de ezt nem tudom neki biztosítani. És még ha elsőre nem is gondolnák rólam, egyébként én egy klasszikus háziasszony típus vagyok, aki szeret főzni, mosni, takarítani, kötni, de mindez megmaradt második elfoglaltságnak, mert ahogy az anyák nagy része, én is küzdök, hogy mindent megteremtsek a gyermekemnek. És bár eddig is dolgoztam, most már családfenntartóként kell helytállnom, és amíg Lili tanul, ez így is marad. Nem könnyű, de érte szívesen csinálom

– fejtette ki az édesanya, aki tíz évig dolgozott dentálhigiénikusként, de tavasszal úgy döntött, abbahagyja szeretett szakmáját és munkát vált.

Azóta Bárándy György unokája, dr. Bárándy Gergely ügyvédi irodájában tevékenykedik jogi asszisztensként, és kollégái rendkívül elégedettek munkájával. Gyöngyvér választása nem véletlen: a gyes alatt jogot tanult. A fiatal nő számára külön öröm, hogy olyan pályát választott, ami elhunyt férje szívéhez is közel áll, hiszen Somló Tamás is jogot hallgatott, 2004-ben diplomázott az ELTE jogi karán.

Keresés az oldalon