Sokkoló meglepetés érheti a nyugdíjba készülő rendőröket

Megszólalt a fegyverneki tragédiában elhunyt kamasz édesapja, zsidó biztonsági szolgálat alakul a bulinegyedben, vészesen közeleg egy fontos banki határidő. Többek között ezekről olvashatsz reggeli hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-29 09:12

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A frász kerülgeti az ex-rendőröket a nyugdíjfolyósító nyilvántartása miatt

Egyáltalán nem, vagy csak hiányosan szerepelnek a rendőrségi állomány tagjainak szolgálati évei a nyugdífolyosító rendszerében. Nem apró hiányosságokról van szó: egy volt rendőr például azzal szembesült, hogy a testületnél lehúzott 20 évéből csupán 5-öt tartanak számon. Ebből a cikkből kiderül a meglepő helyzet nem kevésbé meglepő magyarázata, illetve az is, mit javasol az érintetteknek az ORFK.

Sem átutalni, sem pénzt felvenni nem fogsz tudni, ha nem intézkedsz egy hónapon belül

A nagyjából két évvel ezelőtt életbe lépett pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény miatt esedékessé vált egy fontos határidő a bankoknál. Június 26-ról van szó, amely napig ha nem nem sétálsz be a fiókodba az irataiddal, nem lesz lehetőséged kártyás pénzfelvételre és átutalásra. A szakértő szerint várhatóan sokan nem fognak időben cselekedni. A következő cikkből kiderül, mit kell elvégezni ahhoz, hogy ne érjen váratlan kellemetlenség.

“Kiszökött az ablakon” – Megszólalt a fegyverneki karambolban elhunyt 13 éves fiú édesapja

Fotó: police.hu

Nem akarták elengedni este otthonról a fiukat, de nem hallgatott rájuk – nyilatkozta annak a 13 éves fiúnak az édesapja, aki öt társával együtt a vasárnapi fegyverneki karambolban hunyt el.

Zsidó biztonsági szolgálatot indítanak a bulinegyedben

Szeretnék megakadályozni, hogy Magyarországra “importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét” – indokolta Szalai Kálmán, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány titkára azt, miért terveznek a bulinegyedbe zsidó biztonsági szolgálatot. Hogy pontosan milyen konlfiktusok húzódnak a hangzatos magyarázat mögött, és mit lehet tudni az új rendvédelmi szolgálatról, arról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Így hizlalja tovább irdatlan vagyonát a fideszes Horváth István

A fideszes Horváth István még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziókat kiosztó trafikmutyinak, és az Elios-botrányban is fontos szerepet vállalt. De ez sem politikusi, sem vállalkozói karrierjét nem törte meg: nemrégiben újabb jelentős gazdasági érdekeltségekkel gyarapodott Horváth és családja cégbirodalma. Ha tovább olvasol, megtudhatod, hogyan röpködtek az uniós százmilliók a 2013 februárjától miniszteri megbízottként a kormány sertésprogramjáért felelős képviselő érdekeltségébe tartozó állattenyésztő cégéhez, valamint azt, mivel gazdagította mostanában a birodalmát.

A méhészek számára a katasztrófával egyenlő az időjárás 

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a rádióban beszélt arról, hogy az utóbbi hetek nyirkos, hűvös időjárása súlyos csapás az ágazat számára. És ezt a vásárlók is meg fogják érezni. Minderről részletes információkat ebben a cikkben találsz.

A nemek egyenlőségére fog törekedni az Európai Bizottság a vezetők kinevezésénél

Ősszel megüresedik az Európai Bizottság elnöki posztja, amely gyakorlatilag a legfontosabb pozíció az Európai Unió intézményrendszerében. A 28 tagállam vezetőinek a következő hónapokban kell döntenie arról, kiket jelölnének az elnökségre, de megegyezni minden eddiginél nehezebb lesz, mivel az államfőknek és kormányfőknek egész más elképzelései vannak a folyamatról, mint az Európai Parlamentnek.

De nemcsak erről, hanem az Európai Tanács és az Európai Központi Bank vezetőjének, valamint az EU külügyi főképviselőjének személyéről is határozni kell. Donald Tusk, az Európai Tanács jelenlegi elnöke lesz az, aki koordinálja a jelöltállítás folyamatát. Kedd esti sajtótájékoztatóján arról beszélt: személyes ambíciója, hogy a négy helyből kettőt nő töltsön be. Arról, miért is olyan konfliktusos ez az egyezkedés, kik esélyesek a bizottsági elnökségre, miként fog zajlani a döntés, valamint mi a baja ezzel az egésszel Emmanuel Macronnak, a következő cikkben tájékozódhatsz.

Keddtől jönnek az új euróbankjegyek

Teljessé vált a 2013-ban elindult Európé-sorozat, miután kedden az Európai Központi Bank forgalomba hozta az új euróbankjegyek szériájának utolsó két tagját.

A hét utolsó napjai végre elhozzák, amire vártunk

Így esett az eső Rómában május 15-én. (Fotó: Adam Pretty/Getty Images)

Ha te is baromira unod a folyamatos rettegést, hogy vajon megint mikor fog a fejedre szakadni az égből egy újabb nagy adag eső, akkor pénteken jön el a te időd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Várjuk a járvány végét? Ami aztán jön, rosszabb lehet

mezohir.hu4 órája

Jön az óraátállítás, aztán megszabadulunk tőle

napi.hu5 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu6 órája

A gyakori éjszakai vizelés okai és lehetséges kezelési módjai

napmintnap.com9 órája

Kavartak egyet a Néppárt vezetői, hogy a Fidesz ne hagyja ott őket

444.hu9 órája

Jön ″az új Windows″

digitalhungary.hu10 órája

Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban, annyian mondtak fel

168.hu17 órája

UFO-t látott az utasszállító pilótája, már az FBI is reagált rá

life.hu18 órája