Kiemelt Hírek 2019. október 15.

Semjén Zsolt szerint helyes, hogy mi költjük a legtöbbet templomokra az EU-ban

bubba Kiemelt Hírek 2019. október 15.
A miniszterelnök-helyettes kifejtette, ez miért kifejezetten helyénvaló. Hírösszefoglaló.

Semjén Zsolt szerint két dolog miatt nagyon helyes, hogy a magyarok költik a legtöbbet templomokra

Amikor a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn egy gyöngyösi templom-rekonstrukció után beszélt, hangsúlyozta: két szempontból is helyénvaló, hogy az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre. Innen gyorsan megtudhatod, mi ez a két dolog.

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de marad polgármester, a pornóoldalak pedig törölték a szexvideókat

Borkai Zsolt bejelentette a kilépését a Fideszből, de hozzátette: ő marad a győriek polgármestere. Mindez a győri városházán tartott rendkívüli  sajtótájékoztatóján történt, amelyet itt megnézhetsz videón.

A vasárnap nem újraválasztott eddigi pestszentlőrinci polgármester az ügy kapcsán kifejtette: “ha egy nagy rendszer elkényelmesedik, ilyen következményekkel kell számolnia”. Ha szeretnéd tudni, mire gondolt a kerületvezető, akkor itt folytasd az olvasást.

A győri polgármesterről kiszivárogtatott szexvideók időközben eltűntek a pornóoldalakról. Ennek hátteréről itt írnak bővebben.

Tarlós István visszavonul a politikától

Tarlós István visszautasította a kompenzációs listáról szerzett fővárosi képviselői mandátumot. Ebből a cikkből kiderül, mi történik most a főpolgármesterrel, és mivel fogja tölteni az idejét a jövőben, itt pedig arról tájékozódhatsz, mekkora végkielégítést kaphat.

Az út szélén hevert egy leplombált, üres mozgóurna Budakeszin

Szavazó az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben vasárnap. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hétfő este jelezték, hogy egy rejtélyes szavazóurnát találtak Budakeszin, a főúton lévő Coop áruház mellett. A helyi ellenzéki jelölt és a polgármester nagyon nem ért egyet abban, hogy vajon mit kereshetett az út szélén a lepecsételt mozgóurna. Részletek itt.

Álrendőr kényszerített szexre egy nőt Kőbányán

A péntek este történt ügy körülményeit, valamint az elkövetőről  készült rendőrségi  fantomképet itt ismerheted meg.

900 dolgozónak újra 3 évvel ezelőtti bért adnának, a Vasutasok Szakszervezete ledöbbent, és a minisztériumhoz fordul

A Vasútegészségügyi Nonprofit Kft. 900 alkalmazottja munkaszerződését írná át a három évvel ezelőtti bérekre, és ezt a bérmegállapodáss igen sajátos értelmezésével indokolják. A Vasutasok Szakszervezete az Emberi Erőforrások Minisztériumától kér segítséget. Ha szeretnéd tudni a tömeges fizetéscsökkentés furcsa okát, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Az áldozatok is látszódnak a felvételen, amit a nyomozás lezárultával a rendőrség kiadott a Hableány tragédiájáról

Nem sokkal azután, hogy a rendőrség bejelentette a Hableány turistahajó balesetének ügyében folytatott nyomozás lezárását, megosztottak egy, a térfigyelő kamerák, a rendőrség, a Honvédelmi Minisztérium, és a TEK felvételeiből összevágott videót. Az eseményeket kronológiai sorrendben bemutató felvételen felkavaró képkockák is láthatók az áldozatokról. A videóért ide kattints.

Gulyás Gergely szerint új korszak köszönt be

Gulyás Gergely értékelte a vasárnapi önkormányzati választás eredményét az Alapjogokért Központ Két nappal október 13. után címmel rendezett konferenciáján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter három okot jelölt meg a vártnál sikertelenebb kormánypárti szereplés mögött. Ha érdekel, mik ezek, akkor ezt a cikket olvasd el.

Wittinghoff Tamás 90 éves édesapját megtámadták az utcán, amikor rájöttek, hogy a polgármester a fia

Az eset részleteiről Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester számol be  ebben a cikkben.

Trump azt hitte, Ergodan blöfföl, ő meg azt, hogy Trump majd megfékezi, most már viszont muszáj lesz végigcsinálni az inváziót

Fotó: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

Donald Trump október 6-án éjjel egy Erdogannal folytatott telefonbeszélgetést követően kivonta a katonáit a szír-török határról, és ezzel egy olyan helyzetet teremtett, amit már 10 napja nem tudnak megoldani. Ebben a cikkben arról írnak, hogy a drámai végkifejlethez hogyan vezetett vígjátékba illő cselekények sora.

Keresés az oldalon