Semjén Zsolt: Segíteni kell, hogy a határon túli testvéreink is kaphassanak védőoltást

Startlap - Startlap
"Most a legfontosabb feladatunk, hogy megerősítsük magunkat nemzeti büszkeségünkben" - közölte a miniszterelnök-helyettes. Reggeli hírösszefoglaló.

Semjén Zsolt: Segíteni kell, hogy a határon túli testvé­reink is kaphassanak védőoltást

Most a legfontosabb feladatunk, hogy megerősítsük magunkat nemzeti büszkeségünkben

– közölte a kereszténydemokrata miniszterelnökhelyettes. Semjén Zsolttal a Magyar Nemzet készített interjút, a beszélgetés legjobb részeit ebben a cikkben gyűjtötték össze.

Idősek tízezrei élnek 50 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjból

A tavalyi évben 142 ezer forint volt az átlagnyugdíj, de a kétmillió nyugdíjas közül alig minden második kapta csak meg ezt az összeget. Mindeközben jócskán vannak olyanok is, akik kiugróan magas nyugdíjban részesülnek, egy maroknyi csoport esetében a juttatás több mint egymillió forintra rúg. Az ATV Híradó riportot készített a témáról. Íme.

Orbán Viktor: “A ’48-as honvédek mai örökösei orvosok, ápolók, tudósok, rendvédelmi dolgozók”

A miniszterelnök a járvány miatt levélben köszöntötte honfitársait “a magyar szabadság születésének napján”. Az írás erre a linkre kattintva olvasható.

A hatodik európa ország függesztette fel az AstraZeneca használatát

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Újabb súlyos vérrögképződéses esetek jelentkeztek, de továbbra sem egyértelmű, hogy ennek mi köze a brit-svéd oltóanyaghoz. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Gyurcsány Ferenc: Nem az a gond, hogy Orbán okosnak tetteti magát, hanem, hogy hülyének néz mindenkit

Az ellenzék heves reakciókkal nyugtázta a kormányfő vasárnapi interjúját, amelyet a Kossuth rádióban adott. Ha érdekelnek a hozzászólásaik, akkor itt folytasd az olvasást.

Kásler kezdeményezte a vérrögoldó kezelést a kiemelt Covid-ellátó központokban

A miniszter a halálozási arány, illetve a szövődmények csökkenését várja a kezeléstől. Ugyanakkor több nyilatkozó orvos szakmaiatlannak tartja Kásler Miklós utasítását. Videó és további részletek itt.

Kiosztották az idei Magyar Sajtódíjakat

A szokásokhoz híven a Magyar Újságírók Országos Szövetsége ezúttal is március 15-én tette közzé a Magyar Sajtódíj, a Földes Anna Interjúdíj, a Gazdasági Újságíró Díj és az Aranytoll Díj kitüntetettjeinek névsorát. Részletek itt.

Megkezdődött a súlyos betegek evakuálása Párizs mentén

Fotó: Chesnot/Getty Images

A francia főváros kórházai a kapacitásaik határán vannak, a város körüli Ile-de-France régióból egészségügyi különgépeket indítanak. A hét második felétől tömeges evakuálást terveznek szupervonatokkal. További információkért katt ide.

Videón a pusztító sárga homokvihar, ami elborította Pekinget

A Belső-Mongóliából induló homokvihar hétfő reggelre érte el Kína fővárosát. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányelvei értelmében a szálló por 10 mikrogramm/köbméter feletti koncentrációja már káros az egészségre, jelenleg Peking egyes részein ennek közel 360-szorosa mérhető. Videók.

Kettéválasztja az országot az időjárás

Míg a Tiszától keletre borult, csapadékos időjárásra számíthatunk, nyugatabbra már napsütést jósolnak. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Orbán Viktor mégis támogatja, hogy Mark Rutte legyen a...

képcím

EU-csúcs: von der Leyennek jó esélye van az újraválasztásra