Kiemelt Hírek 2020. október 27.

Semjén Zsolt: A mostani magyar ellenzék a bokájáig nem ér Horn Gyulának

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 27.
A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes illusztris társaságban beszélgetett parlamenti őrültekről és a genderőrültekről. Reggeli hírösszefoglaló.

Semjén Zsolt: A mostani magyar ellenzék a bokájáig nem ér Horn Gyulának

A KDNP-elnök Semjén Zsolt, a fideszes publicista Bayer Zsolt és Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok hírigazgatója a Budavári Fórumon beszélgetett egy jót a parlamenti őrültekről és a genderőrültekről. Semjén legjobb mondatait ebben a cikkben idézik.

Gigabírság várhat a maszk nélkül vásárlókra

A karanténszegőkre kiróható többszörös összegű pénzbüntetésről a minap már megszületett a döntés, most a maszkviseléssel nem törődők számára vezetnének be elrettentő bírságot. Minderről bővebben itt írunk.

“Ne keresd a logikát!” – így zajlik járványügyi védekezés egy magyar iskolában

Egy katona fertőtlenít a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik tantermében 2020. október 26-án. (Fotó: MTI/Mészáros János)

A salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban immár több tucat diák és tanár fertőződött meg. Ugyan a tankerület szerint “a járványügyi hatóság megtette a szükséges intézkedéseket”, a tanulók beszámolóiból ennek a szöges ellentéte világlik ki. Ebben a cikkben a helyi tanulók mesélik el, hogyan vezetett szinte totális káoszhoz az, amikor a koronavírus felbukkant az intézményben. A gimnázium retteg, a kormány az őszi szünettől remél megváltást, a szakszervezet viszont a digitális oktatásért könyörög.

Kiderült, hogy történt a zalaszentmihályi halálos horgásztragédia

Három férfi holttestét találták meg vasárnap a Zalaszentmihály melletti horgásztónál. A horgászegyesület elnöke feltárta a baleset körülményeit. Bővebben.

540 milliárd forint: ennyi pénzt nem tudott tavaly behajtani a NAV

Az adóhivatal teljes követelésállománya még ennél is félelmetesebb, ezermilliárdos nagyságrendre rúg. A drámai összeg egy év alatt mégis szignifikánsan mérséklődött, valamint módosult a korábbi behajthatatlan tartozások nyilvántartása. Kik halmozták fel ezt a rengeteg adósságot, minek köszönhető a teljes követelésállomány több mint 100 milliárdos csökkenése, és milyen változtatást eszközölt a NAV? Erről szól ez a cikk.

A főváros vezetése szigorítaná a parkolási rendszert

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint már vizsgálják a lehetőségeiket. Mindeközben a kormány is változást akar, dolgoznak a zöld rendszám kiadásának a feltételein. További információkért kattints ide.

Kitiltottak Ukrajnából két magas rangú magyar tisztségviselőt

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn jelezte, hogy egyelőre két magyar beutazását tiltották meg, illetve további magyar állampolgárokét is kezdeményezték. Az ukránok szerint a magyar kormány beavatkozott országuk belügyeibe. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Donald Trump egy héttel a választás előtt elérte eddigi legnagyobb sikerét, amivel évtizedekre rávetette árnyát az amerikai politikára

Fotó: Ken Cedeno/CNP/Bloomberg via Getty Image

Az Egyesült Államok jelenlegi elnökének sikerült harmadjára is főbírót jelölnie, nem viszonozva a gesztust, amit 2016-ban ő kapott Barack Obamától. Miért olyan lényeges a főbírók személye, és mi történt pontosan? Innen kiderül.

Befolyás, megtévesztés, trollok: bemutatjuk az amerikai elnökválasztás sötét oldalát

Régi eszköze a nagyhatalmi játszmáknak a választásokba való beavatkozás. De ami négy évvel ezelőtt még paranoiának tűnt, amikor az első, országos méretű befolyásolási kísérletekről felröppentek a hírek a Trump-Clinton elnökválasztás során, ma már a normalitás. A közösségi média és a lassan felgyűlő társadalmi elégedetlenség új eszközöket és lehetőségeket kínál, és a 2020-as amerikai elnökválasztás körül zajló kísérletekből mindannyian sokat tanulhatunk. Avagy az oroszok még mindig a spájzban vannak, és nincsenek egyedül. Részletek itt.

Ne pakold túl mélyre az esernyőt, többször is szükséged lehet rá

Több kisebb-nagyobb záporral járó változékony időre számíthatunk, de napfényben sem lesz teljes hiány. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon