Kiengedték Schadl Györgyöt

Startlap - Startlap
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét majdnem pontosan két évvel a letartóztatása után csütörtökön szabadon engedték

Váratlanul szabadlábra helyezték csütörtökön  Schadl Györgyöt – adta hírül a Blikk. A mai esedékes tárgyalás végén Schadl ügyvédje indítványozta védencével szemben a kényszerintézkedés megszüntetését, és bűnügyi felügyelet elrendelését. 

Schadl György arról beszélt a bíróság előtt, hogy soha nem akart szökni, és ez nem is áll szándékában a későbbiek során sem. Hangsúlyozta, hogy bűnismétlésre nincs lehetősége, mivel már nem a végrehajtói kar elnöke. Mindezekre hivatkozva méltányos eljárást kért a bíróságtól. 

Az üggyel kapcsolatost hír, hogy szintén szabadlábra helyezték a per harmadrendű vádlottját, R. Róbertet is. 

Mindkettőjük esetében háziőrizetet rendeltek el. A megadott lakcímet csak külön engedéllyel hagyhatják el, a lábukon pedig innentől kezdve még otthon is nyomkövetőt kell viselniük. 

Schadl György néma csendben, de örömmel vette tudomásul a Fővárosi Törvényszék határozatát. 

A bíróság ad egy lehetőséget mindkét vádlottnak, remélve, hogy nem fognak visszaélni a lehetőséggel. Két év után látott lehetőséget a bíróság az enyhítésre – indokolta a döntést dr. Tóth Erzsébet bíró, aki jelezte, hogy a két vádlottnak vissza kell mennie a büntetés-végrehajtási intézetbe, és onnan viszi őket majd haza a rendőrség.

A vesztegetési per másik főszereplője a Fidesz volt igazságügyi államtitkára, Völner Pál, aki viszont az eljárás kezdete óta a mai napig is szabadlábon van.

Címlapkép: RTL

Ez is érdekelhet

képcím

Hamász-vezető: A harc behatolt a cionista entitás szívébe - A...

képcím

Schadl-per: találtak még néhány autót, egy hajót és egy légi...

képcím

Tányér részletesen vallott Schadlra, aki szerint viszont nem is...