Rusvai Miklós: Élvezzük a maszknélküliséget, mert ősszel kezdhetjük elölről

Startlap - Startlap
A szakemberek az oltások felpörgetését sürgetik, akár a gyerekek bevonásával is. Délelőtti hírösszefoglaló.

Rusvai Miklós: Élvezzük a maszknélküliséget, mert ősszel kezdhetjük elölről

A szakemberek az oltások felpörgetését sürgetik, akár a gyerekek bevonásával is. A virológus szerint még két-három év, mire a koronavírus is olyan lehet, mint a szezonális influenza. Bővebben.

Félelmetes videót osztott meg a Magyar Közút: túl gyorsan előzött, rommá törte lakókocsiját

Itt a tankönyvi példája annak, miért kell betartania az utánfutókkal közlekedőknek a 80 km/órás sebességkorlátozást az autópályán. Íme a felvétel.

Katedrálist emeltek futballból a 21. század szivárványszínű gladiátorai: elképesztő meccsek a nyolcaddöntő harmadik napján

Még a fociban is ritkán van példa olyan mélyégekre és magasságokra, amelyeket a Horvátország-Spanyolország- és a Franciaország-Svájc-találkozó során átélhettek a játékosok és a szurkolók. Erre a linkre kattintva fényképes beszámolót találsz a két mérkőzésről.

Itt pedig megnézheted, hogyan estek ki büntetőkkel a világbajnok franciák. Kylian Mbappét egyetlen csapattársa vigasztalta a kihagyott 11-es után.

Az OTP-vezér hadiipari cége még a kormány számára is megkerülhetetlennek bizonyult: ezért inkább megvették

MTI/Rosta Tibor

Gőzerővel halad a magyar hadiipar átszervezése, immár Palkovics László irányítása alá. Új állami ügynökség és holding alakul, amelybe Csányi Sándor régi bizalmasának és Fenyő János egykori tanácsadójának különleges piaci helyzetű, aranytojást tojó tyúkját is beolvasztották. Részletek itt.

Hétfő este a kormány meglépte azt, amitől május óta féltek Dunaújvárosban

Újabb különleges gazdasági övezet jelöltek ki, milliárdokkal fosztva meg a jobbikus vezetésű város költségvetését. Bővebben.

A szürreális építőipari árváltozások miatt újra kell tervezni a lakásfelújítást

Főként a járvány okozta fennakadások állnak a globális és hazai építőiparban zajló döbbenetes folyamatok mögött, de egy rajnai gyár leégésének is rendkívül nagy hatása volt. Brutális áremelkedések vannak, amik elviszik az állami támogatást, ugyanakkor akadnak olyan munkálatok is, amelyeket mégis megéri most elvégezni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: itt vannak a napi adatok

Az új fertőzöttek és a halottak száma is kiugróan alacsony, mindazonáltal az oltási program is feltűnően lassú tempóra váltott. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák ebben a cikkben nézegethetők.

Alaposan átrendezte a fürdők látogatottságát a koronavírus

Giovanni Mereghetti/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. adataiban hatalmas zuhanás látszik 2019 óta, és a legnépszerűbb fürdőhelyek sorrendje is megváltozott a fővárosban. További információkért katt ide.

Kedden tetőzik a hőhullám, rekordközeli hőmérséklettel

Megdőlhet a június 29-én mért 37,9 fokos országos hőmérsékleti maximum. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Mentő és személyautó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Gyalogosokat sodort el egy autós Budapesten