Kiemelt Hírek 2019. július 25.

Rogán Orbánnál is többet keres, mégis dupla fizetéssel motiválják

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 25.
A magyar geográfus már egy hegyre költözött a családjával a magyarok százezreit fenyegető pusztító árvizek miatt. Egy elásott közmunkás holttestére bukkantak Dávodon. A világbajnok Kapás Boglárka könnyeivel küszködve nyilatkozott. Hírösszefoglaló.

Rogán Antal Orbán Viktornál is többet keres, júliusban ráadásul “motivációs elismerés” címén dupla fizetést kapott

A kormány honlapján közzétették az állami vezetők juttatásait, amelyből többek között az derült ki, hogy Rogán Antal havi fizetése jóval több, mint a miniszterelnöké. Meg az, hogy az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár és Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár főnökükkel egyetemben idén júliusban “motivációs elismerést”, vagyis kétszeres havi illetményt is kapott. Ha érdekel, hogy jön ki a matek, vagyis kinek mekkora a fizetése, és hogyan kereshet többet Rogán Orbánnál, akkor ezt a cikket olvasd el.

A magyar geográfus már egy hegyre költözött a családjával a magyarok százezreit fenyegető pusztító árvizek miatt

Ebben sajnos nincs semmi bulváros

– mondja Nagy Balázs, amikor arról beszél, hogy a közeljövőben pusztító érvizek lehetnek, kiszámíthatatlan gyakorisággal. A geográfus nem véletlenül költözött egy hegyre a családjával: ők így már 30 méterrel a Duna vízszintje felett vannak. A kutató ebben az interjúban részletesen elmagyarázta a helyzetet, és azt, hogy miért nem szabadna ész nélkül építkezni, valamint elmondta, hol lehet menedéket találni a kizsákmányolt természet lázadása elől. A klímaváltozás egy magyar geográfus szemszögéből.

Egy közmunkás elásott holttestére bukkanhattak Dávodon

A helyiek elmondásai szerint közmunkásként dolgozott az 50 év körüli férfi, akinek holttestét szerda délután találták meg Dávodon. Az áldozat eltűnése körülményeiről, valamint arról, kit gyanusítanak a gyilkossággal, ebben a cikkben írnak bővebben.

“Minden pontosan úgy történt, ahogy elterveztem” – Kapás Boglárka könnyeivel küzdött, amikor már világbajnokként nyilatkozott

Kapás Boglárka 200 méter pillangón világbajnoki aranyat nyert kvangzsui vizes vb-n, míg Szilágyi Liliána ugyanitt hatodikként futott be. Kapás szédületes hajrájáról, a többi résztvevő eredményeiről itt olvashatsz tovább, ahol azt is megnézheted, hogyan értékelte a teljesítményét az úszónő.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

És ha már úszó-világbajnokság, akkor talán megemlíthetjük Milák Kristóf világbajnoki címét is. Ez ugyan tegnap óta már nem hír, de a 19 éves úszó szédületes világcsúcsát, amellyel Michael Phelps 10 évvel ezelőtti, cáparuhában elért rekordját döntötte meg, érdemes újra megnéznierre a linkre kattintva.

Csak órák voltak hátra a láncra vert kecskeméti kutya életéből, mert belenőtt a nyakába az acél drótkötél és a nyakörv

A Mentsvár az Állatokért Alapítvány egy szörnyű esetről számolt be a Facebook-oldalán: munkatársaikat egy olyan kutyához riasztották Kecskeméten, akinek annyira belevágott a húsába a drótkötél és a nyakörv, amellyel kikötötték, hogy majdnem belehalt. Az állatvédők ebben a cikkben részletesen elmesélik a történteket, amelyből az is kiderül, hogy az eb még mindig nagyon súlyos állapotban van.

Készülj az útlezárásokra, mert világháborús bombát találtak a Városligetnél

Pénteken fogják hatástalanítani azt a szovjet gyártmányú robbanótestet, amelyet egy városligeti építkezésen találtak. Ha ide kattintasz, megtudhatod, hol van pontosan a százkilós szerkezet, mely órákban fogják hatástalanítani, hol fogják lezárni a forgalom elől az utakat, valamint azt is, mindez miként érinti a BKK járműveinek közlekedését.

A kormány a külföldi magyarokra is kiterjesztené a családvédelmi akciótervet

Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, és Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökhelyettese a Kossuth Rádió Ütköző című műsorának vendégei voltak. A mikrofonban az egekig dicsérték a családvédelmi intézkedéseket, amelyet úgy tűnik, a határainkon kívül élő állampolgárokra is kiterjesztenének. Itt elolvashatod, de meg is hallgathatod a beszélgetést.

Rómában metrójegyre válthatod a felesleges műanyagpalacjaid

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Nagyon kreatív műanyaghulladék-gyűjtést vezettek be az olasz főváros metróállomásain: az új rendszernek köszönhetően a kidobásra szánt plasztik hulladékért metrójegyet lehet kapni. Olvasd el ezt a cikket, ahol részletesen kifejtik, hogy működik a gyakorlatban ez a remek ötlet.

Keresés az oldalon