Kiemelt Hírek 2020. december 08.

444.hu: Rogán Antalékhoz kerülhetnek az adatok az oltások regisztrációjánál

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 08.
A regisztráció mindenkinek elemi érdeke, de úgy néz ki, a Fideszhez oly közeli cégnek is továbbítjuk az adatainkat, Esti hírösszefoglaló.

444.hu: Rogán Antaléknak adhatjuk meg az adatainkat, ha regisztrálunk az oltásért

Hétfőn jelentették be, hogy megkezdődött a regisztráció a frissen élesített kormányzati weboldalon a koronavírus elleni vakcinára. A felület használata mindenkinek elemi érdeke. A 444.hu szerint, ezzel automatikusan Rogán Antalnak, illetve ha nem vigyázunk, akkor egy, a Fideszhez oly közeli cégnek is továbbítjuk az adatainkat, amelynek vezetői egy szobában izgultak a kormánypárti felsővezetéssel a 2010-es választás estéjén. További információkért kattints ide.

A koronavírus sajtóközpont szerint félreértették Müller Cecíliát, és lehet majd választani a vakcinák közül, de csak elvileg

Miután a sajtóban megjelent, hogy Müller Cecília keddi sajtótájékoztatán egy kérdésre választva közölte, nem választhatjuk meg, milyen oltóanyagot kapunk, a járvánnyal foglalkozó sajtóközpont közleményben próbálta elmagyarázni, hogy mi az igazság. További információkért kattints ide.

Orbán Viktor hirtelen elrepült Varsóba

A miniszterelnöknek sürgősen Lengyelországba kellett utaznia. Miért? A fényképpel ellátott megoldásért ide kell kattintani.

Merkely Béla jelezte: új fázisba ért a járvány Magyarországon

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elértük az úgynevezet platót – közölte a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádióban kedd reggel. Mit takar ez a platófázis, és hogyan befolyásolhatja a járványellenes intézkedéseket? Ebből a cikkből választ kapsz a kérdésre Merkely Bélától.

Donald Tusk vészjósló üzenetet küldött Orbánnak

Miután Manfred Weber hétfőn egyértelműen jelezte, hogy a jogállamisági mechanizmus tekintetében hajthatatlanok, korábban pedig arról beszélt, hogy már rég kizárták volna a Fideszt, ha nincs a járvány, ezúttal Donald Tusk, a pártcsalád lengyel elnöke egy igencsak baljós szöveget tweetelt a magyar kormánypártnak címezve. Részletek itt.

Novák Katalin szerint a Fidesznek nem kell kilépnie az Európai Néppártból

A Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnökét megkérdezték a Fidesz és a Néppárt közötti új konstrukcióról, amelyet Orbán Viktor ajánlott levélben Manfred Weber frakcióvezetőnek. Novák az ATV-nek elmagyarázta az ötletet. Bővebben.

“Amilyen ronda, olyan gonosz” – Szabó Tímea visszavágott Bayernek és Bencsiknek, miután a politikai tévéműsorukban rondának és nyomorultnak nevezték

Igazán magas szintű megjegyzésekkel ekézte Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Bayer Zsolttal karöltve a Hír TV hétfő esti műsorába Szabó Tímeát. A Párbeszéd országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban vágott vissza, íme.

A lengyel kormány is keresi a megoldást a vétó veszett ügyére, de náluk a kormány összeomlása múlik ezen

Már jól látszik, hogy hiába a magyar és a lengyel ellenkezés a jogállami mechanizmus iránt, a javaslat mindenképpen át fog menni, Orbán Viktor és Jaroslaw Gowin csak egy kicsit nehezíthet a dolgon. Azonban Lengyelországban, ahol nem minden döntés egyetlen ember akaratától függ, komoly konfliktusokat szított fel a helyzet, bárhogyan határoznak, a kormánykoalíció sorsa múlik az ügyön. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megnéztük, mennyibe kerülnek idén a műfenyők: olcsón is megúszhatod, de hatvanezres fát is vehetsz

Fotó: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Erre a linkre kattintva egy praktikus körképet találsz arról, hogy a népszerűb boltokban – pl. Obi, Ikea, Tesco – milyen műfenyőket árulnak, és mennyiért. Mutatunk néhány online ötletet is, és azt is, milyen alternatíva kínálkozik a műanyag fák helyett.

Keresés az oldalon